Privačių miškų savininkai tikisi, kad nauja ministrė išspręs senas problemas

Šalies vadovės Dalios Grybauskaitės pirmadienį numatytas susitikimas su pateiktąja kandidate į aplinkos ministres Irma Gudžiūnaite ypač džiugina miškų sektoriaus atstovus. Jie tikisi, kad kandidatė, tapusi ministre, atkreiptų dėmesį ir į miško savininkų pasiūlymus, ir miškų mokslininkų rekomendacijas, ko nedarė buvusi ministerijos vadovybė.

Asociacija pabrėžia, kad ministerija turėtų imtis arbitro, bet ne advokato ar prokuroro vaidmens.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Asociacija pabrėžia, kad ministerija turėtų imtis arbitro, bet ne advokato ar prokuroro vaidmens.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2019, 4:26 PM, atnaujinta Feb 1, 2019, 4:30 PM

Privačių miškų savininkų asociacijos direktorius Aidas Pivoriūnas sako, kad miškų sektoriaus atstovai teigiamai vertina jauno, aktyvaus ir būtent politiko teisininko išsilavinimą turinčio asmens pasiryžimą tapti aplinkos ministre ir eiti šias nelengvas pareigas derinant interesus, sprendžiant įtemptas situacijas ne tik miškų, bet ir atliekų bei statybų sektoriuose.

„Nesena patirtis parodė, kad vadinamųjų sektorinių profesionalų aplinka sukūrė dar neregėtą melo, intrigų, nekompetencijos ir administravimo negebėjimų atmosferą ministerijoje. Esame šokiruoti nenoro tartis ir išklausyti, – buvusi ministerijos vadovybė visiškai ignoravo ne tik miško savininkų pasiūlymus, bet ir miškų mokslininkų rekomendacijas“, – sako A.Pivoriūnas.

Asociacija pabrėžia, kad ministerija turėtų imtis arbitro, bet ne advokato ar prokuroro vaidmens, ką darė ankstesnė ministerijos valdžia.

„Buvo specialiai keliamos konfliktinės situacijos, o ne jos sprendžiamos. Visiškai neadekvatus situacijos vertinimo faktas yra tas, kad nesenai ministerijos vadovybė nusprendė atleisti iš pareigų Selemoną Paltanavičių, tikrą Lietuvos gamtos veidą, milžinišką autoritetą turintį specialistą“, – be kita ko, apgailestauja asociacija.

Kandidatė į aplinkos ministres, teisingumo viceministrė Irma Gudžiūnaitė teigia, kad jos visiškai nebaimina būti vienintelė moterimi ministrų kabinete.

Teisingumo viceministrė atskleidė, kad, su premjeru aptarusi ministerijos aktualias problemas, galimus iššūkius bei naujas idėjas, vis dėlto sutiko su pasiūlymu, bet, pasak jos, apie būsimas jos prioritetines kryptis dar anksti kalbėti, pirmiausia sprendimą turi priimti prezidentė D. Grybauskaitė.

„Premjero pasiūlymą nusprendžiau priimti, nes matau, kad galime padaryti labai daug gerų darbų aplinkos srityje. Aš tikrai esu pasiruošusi jų ir imtis“, – Eltai sakė I. Gudžiūnaitė.

Teisingumo viceministrė teigia, kad šiandien dar anksti atskleisti savo idėjas bei prioritetines kryptis aplinkos srityje, pirmiausia ji turi sulaukti prezidentės sprendimo.

„Dėl procedūrinių elementų bei etiškumo aš dar negalėčiau komentuoti. Kai bus prezidentės sprendimas, jeigu jis bus teigiamas, tuomet aš daug plačiau pakomentuosiu ir svarbiausias problemas išryškinsiu bei savo prioritetines kryptis papasakosiu, bet kol kas to daryti negaliu (...) Dar manęs niekas nepaskyrė, šiandien esu teisingumo viceministrė ir dirbu Teisingumo ministerijoje“, – sakė viceministrė.

I. Gudžiūnaitė Vilniaus universitete yra įgijusi teisės magistro laipsnį, dirbo teisininke, teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje, šiuo metu dirba teisingumo viceministre.

Aplinkos ministro nėra nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą. Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.