Lietuviška žemės ūkio produkcija beldžiasi į Japonijos rinką

Kovo pradžioje Lietuvos žemės ūkio ministro Giedriaus Surplio vadovaujama delegacija lankysis Japonijoje, vienoje didžiausių tarptautinių maisto produktų ir gėrimų parodų Azijoje – „Foodex Japan“ – kur savo gaminamą produkciją pristatys ir dešimt įmonių iš Lietuvos. Vizito Japonijoje metu žemės ūkio ministras taip pat susitiks su Japonijos žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės ministerijos valstybės ministru Y.Ozato, ministro pirmininko patarėju M.Miyakoshi, Gifu prefektūros gubernatoriumi bei Gifu garbės konsulu, Toyohashi miesto savivaldybės meru, „Itochu“ korporacijos atstovais bei Japonijos olimpinio komiteto nariais, atsakingais už maisto renginių organizavimą Tokijo olimpinių žaidynių metu.

Japonija, sparčiai perimdama vakarietiškus vartojimo įpročius ir mitybos kultūrą, Lietuvos gamintojams tampa viena perspektyviausių rinkų eksporto plėtrai.<br>123rf nuotr.
Japonija, sparčiai perimdama vakarietiškus vartojimo įpročius ir mitybos kultūrą, Lietuvos gamintojams tampa viena perspektyviausių rinkų eksporto plėtrai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ŽŪM inf.

Mar 1, 2019, 1:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2019, 1:55 PM

Japonija, sparčiai perimdama vakarietiškus vartojimo įpročius ir mitybos kultūrą, Lietuvos gamintojams tampa viena perspektyviausių rinkų eksporto plėtrai, tad dedamos visos pastangos plėsti bendradarbiavimą ir nuolat palaikyti ryšius su šia šalimi. Parodoje „Foodex Japan“ – puiki galimybė ne tik gamintojams iš Lietuvos skintis kelią į šios šalies rinką, bet ir politikams stiprinti dvišalius ryšius.

Jungtiniame nacionaliniame Lietuvos stende uždaroji akcinė bendrovė „Vis Aqua“ parodos lankytojams pristatys natūralų mineralinį vandenį, bendrovė „Volfas Engelman“ – gaiviuosius gėrimus, „Appiproduktai“ kvies paragauti lietuviško medaus, propolio, bičių duonelės, žiedadulkių ir bičių pienelio, taip pat įdomių bičių produktų kvies paragauti ir Regina Šerkšnienė.

Paukštienos gaminius pristatys KG Group, o akcinė bendrovė „Pieno žvaigždės“ vilios sūriu, mocarela, lydytu sūriu, sviesu, desertais, varške, sūrio lazdelėmis.

Ekologišką, be konservantų kečupą, majonezą, BBQ padažus pristatys bendrovė „Daumantai“, „Javinė“ pateiks užkandžių liniją (duoniukai, javainiai ir kt.), o bendrovė „Varėnos pienelis“ kvies parodos lankytojus ragauti varškės sūrelių, ragelių ir veganiškų produktų. Savo gaminius pristatyts ir „Auga Group“.

2018 m. „Foodex Japan“ apsilankė daugiau kaip 85 tūkst. lankytojų, dalyvavo 3466 dalyvių iš 83 pasaulio šalių.

Jau 44-tąjį kartą rengiamoje parodoje planuojama sulaukti dar daugiau lankytojų ir parodos dalyvių, kurie aktyviai domisi naujausiomis maisto ir gėrimų pramonės technologijomis bei parodoje pristatoma produkcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.