Šiemet bulvės pradėtos sodinti kaip niekada anksti

Turbūt niekam ne paslaptis, kad Kėdainių rajonas pasižymi tuo, jog čia užauginamas bene didžiausias bulvių derlius visoje Lietuvoje. Taip pat Kėdainių krašto ūkininkai patys pirmieji sugeba užauginti šviežias bulves ir jomis gali gardžiuotis ne tik kėdainiškiai, bet ir visos Lietuvos gyventojai. Šiemet bulvės pradėtos sodinti kaip niekad anksti. Kėdainių rajone ūkininkaujantis Rimantas Žebarauskas bulviasodį pradėjo daugiau nei prieš dvi savaites – vasario 27-ąją.

Kėdainių rajone ūkininkaujantis Rimantas Žebarauskas bulviasodį pradėjo daugiau nei prieš dvi savaites – vasario 27-ąją. <br>„Bulvių namų“ nuotr.
Kėdainių rajone ūkininkaujantis Rimantas Žebarauskas bulviasodį pradėjo daugiau nei prieš dvi savaites – vasario 27-ąją. <br>„Bulvių namų“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Rinkos aikštė“

Mar 15, 2019, 1:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2019, 1:55 PM

Tikras iššūkis

„Lietuvos ūkininkai tikri entuziastai, mylintys savo darbą bei kasmet keliantys sau vis didesnius iššūkius! Kėdainių rajone gyvenantis kooperatyvo narys R. Žebarauskas tikisi, kaip niekada anksti klientus pradžiuginti ankstyvosiomis lietuviškomis bulvėmis. Žebarauskų ūkyje pirmosios bulvės pasodintos dar žiemai nesibaigus – vasario 27 dieną.

Tikimės, kad ne tik ūkininko veržlumas bei sukaupta ilgametė patirtis padės pasiekti puikių rezultatų, bet ir oro sąlygos bus palankios, ir dar gegužės mėnesį ragausime lietuviškas naujojo derliaus bulvytes“, – skelbia ūkininkus vienijantis žemės ūkio kooperatyvas „Bulvių namai“.

Kai leidžia gamta

Ūkininkas ankstyvąsias bulves sodina visuomet labai anksti – lenkia kitus krašto ūkininkus. Jis teigia, kad pirmąsias bulves sodina, kai tik leidžia gamtos sąlygos.

Visos pasodintos bulvės uždengtos agroplėvele. Ūkininkas pažymi, jog pernykštis bulviasodis tikrai vėlavo, reikėjo laukti. Šiemet nereikėjo ilgiau laukti palankių gamtos sąlygų.

Dabar visas dėmesys bus skiriamas sodinukų priežiūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.