Patvirtinta inovatyvaus BASF fungicido Revysol® registracija Europoje

Siekdami valdyti savo ūkius pelningai, ūkininkai susiduria su daugybe iššūkių, taip pat ir su mažėjančiu rinkoje esančių efektyvių produktų skaičiumi dėl išsivystančio ligų sukėlėjų atsparumo. Augalų apsaugos produktų mažėja tiek dėl nuolat griežtėjančių reikalavimų, norint juos užregistruoti, tiek dėl vis sunkėjančių galimybių rasti naujas efektyvias veikliąsias medžiagas.

Tikimasi, kad Revysol® taps plačiausiai naudojamu BASF fungicidu.<br> BASF nuotr. 
Tikimasi, kad Revysol® taps plačiausiai naudojamu BASF fungicidu.<br> BASF nuotr. 
Tikimasi, kad Revysol® taps plačiausiai naudojamu BASF fungicidu.<br> BASF nuotr.
Tikimasi, kad Revysol® taps plačiausiai naudojamu BASF fungicidu.<br> BASF nuotr.
Tikimasi, kad Revysol® taps plačiausiai naudojamu BASF fungicidu.<br> BASF nuotr. 
Tikimasi, kad Revysol® taps plačiausiai naudojamu BASF fungicidu.<br> BASF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 2:50 PM, atnaujinta Mar 19, 2019, 2:53 PM

Naujas BASF fungicidas Revysol® yra pirmasis rinkai pristatomas izopropanol-azolas. Jo registracijos patvirtinimas Europos Sąjungoje – svarbus etapas, suteikiantis Europos ir viso pasaulio ūkininkams naują veiksmingą priemonę kovai su atsparumu bei galimybę optimizuoti ūkių veiklą.

„Ūkininkai ieško inovatyvių ir tvarių sprendimų savo veiklai pagerinti. Revysol® leidžia jiems valdyti savo ūkius efektyviau ir sumažinti su oro sąlygomis susijusias rizikas. Fungicidas Revysol® taip pat užtikrina didesnį ir pastovesnį derlių, o tai leidžia padidinti pajamas“, – sako Livio Tedeschi, BASF Žemės ūkio sprendimų padalinio vyresnysis viceprezidentas Europoje, Artimuosiuose Rytuose, Afrikoje ir NVS šalyse.

Javai – svarbiausia kultūra Europoje, užimanti daugiau nei 50 proc. visos dirbamos žemės, todėl BASF pirmiausia užregistravo Revysol®, tinkamą naudoti javams. Jis itin veiksmingas nuo svarbiausių augalų ligų, tokių kaip: kviečių lapų septoriozė, rūdys, miežių ramularija ir kt. Revysol® pagrindu sukurti produktai, skirti naudoti javams, atsižvelgiant į kiekvienos šalies narės registracijos procesą, turėtų pasirodyti 2019–2020 metais.

Toliau planuojama Revysol® registruoti kaip priemonę, skirtą naudoti kitoms svarbioms kultūroms: rapsams, kukurūzams, vaisiams, vynuogėms ir daržovėms.

„Siekdami sukurti išskirtinai gero poveikio ir kartu aukštus registracijos bei tausios augalų apsaugos standartus atitinkantį produktą Revysol®, mes pritaikėme visas savo ekspertų žinias, sukauptas fungicidų tyrimo bei plėtros srityse, – sako Jürgenas Oldeweme’as, BASF Žemės ūkio sprendimų padalinio vyresnysis viceprezidentas pasauliniam produktų saugumui ir registracijai. – Mes labai džiaugiamės, kad produktas buvo patvirtintas ES, nes tai suteikia svarbų impulsą Revysol® registracijai visame pasaulyje.“

Tikimasi, kad Revysol® taps plačiausiai naudojamu BASF fungicidu. Planuojama, šio produkto pardavimai galėtų siekti daugiau kaip 1 mlrd. eurų. BASF jau yra pateikusi paraiškas dėl Revysol® registracijos daugiau kaip 40-čiai kultūrų ne tik Europos, bet ir Azijos bei Amerikos regionuose. Fungicidai su Revysol® bus pažangios formos, kuri apsaugos ūkininkų žemės ūkio kultūras ir užtikrins gerą poveikį, esant įvairioms augimo sąlygoms.

Apie BASF Žemės ūkio sprendimų padalinį

Sparčiai augant gyventojų skaičiui, pasaulis tampa vis labiau priklausomas nuo mūsų gebėjimo plėtoti ir palaikyti tvarią žemės ūkio plėtrą bei sveiką aplinką. Dirbdami kartu su ūkininkais, žemės ūkio profesionalais, ligų, piktžolių bei kenkėjų kontrolės ekspertais ir kitais specialistais, siekiame tai paversti realybe. Dėl to investuojame į tyrimų ir plėtros veiklą bei didelį produktų spektrą, įskaitant sėklas ir jų genetines savybes, cheminę ir biologinę pasėlių apsaugą, dirvožemio kontrolę, augalų sveikatą, kenkėjų kontrolę ir skaitmenines ūkininkavimo technologijas.

Kartu su ekspertų komandomis savo laboratorijose ir už jų ribų, biure bei gamybos padaliniuose deriname inovatyvias koncepcijas ir praktinius veiksmus tam, kad sukurtume tikrame pasaulyje pritaikomas idėjas, skirtas ūkininkams, visuomenei ir visam pasauliui. Per 2018 m. mūsų padalinio pardavimų pajamos sudarė 6,2 mlrd. eurų. Daugiau informacijos galima rasti www.agriculture.basf.com ir mūsų socialinių tinklų paskyrose.

Apie BASF

Kompanijoje BASF plėtojame į tvarią ateitį orientuotas chemijos srities inovacijas. Ekonominę sėkmę siekiame derinti su gamtos apsauga ir socialine atsakomybe. Daugiau kaip 122 tūkst. BASF grupės darbuotojų dirba tam, kad prisidėtų prie klientų sėkmės beveik visuose sektoriuose ir praktiškai kiekvienoje pasaulio šalyje. Bendrovę BASF sudaro šeši padaliniai: Chemijos produktai, Medžiagos, Pramoniniai sprendimai, Paviršiaus technologijos, Maisto medžiagų bei Žemės ūkio sprendimai. BASF grupės pardavimų pajamos 2018 m. siekė 63 mlrd. eurų, įmonės akcijos įtrauktos į Frankfurto (BAS), Londono (BFA) ir Ciuricho (BAS) biržų prekybinį sąrašą. Daugiau informacijos – www.basf.com.

- Didžiausias pranašumas ūkininkams – itin didelis Revysol® efektyvumas.

- Pirmieji produkto pardavimai javams apsaugoti planuojami 2019–2020 metais.

- Tikimasi, kad šio produkto pardavimai gali siekti daugiau kaip 1 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.