Siūlo paramą investicijoms į miškininkystės technologijas

Pradėtos rinkti paraiškos gauti paramą pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metais programos (KPP) priemonės „Investicijos į miško plėtrą ir miškų gyvybingumo gerinimą“ veiklos sritį „Investicijos į miškininkystės technologijas“.

Paraiškos miškininkystės technologijų investicijoms finansuoti bus renkamos iki gegužės 31 d.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Paraiškos miškininkystės technologijų investicijoms finansuoti bus renkamos iki gegužės 31 d.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2019, 2:32 PM, atnaujinta Apr 3, 2019, 2:35 PM

Paraiškos miškininkystės technologijų investicijoms finansuoti bus renkamos iki gegužės 31 d. Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) teritoriniuose paramos administravimo skyriuose. Šiam paraiškų rinkimo etapui skirta 6,24 mlrd. eurų paramos lėšų.

Kaip nurodo NMA, paraiškas gali teikti privačių miškų valdytojai, savivaldybės ir labai mažos bei mažos įmonės. Tuo metu paraiškos, pateiktos fizinio ar juridinio asmens kartu su partneriais, nepriimamos.

Tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys turi atitikti labai mažos arba mažos įmonės statusą ir kartu su paraiška pateikti Smulkiojo ir vidutinio verslo subjekto statuso deklaraciją.

Veiklos srities „Investicijos į miškininkystės technologijas“ paramos lėšomis finansuojamas miškų ūkio modernizavimas, miško kirtimo, apvaliosios medienos ir medienos biokuro ruošos technologijų diegimas, paslaugų miškų sektoriuje teikimas, minkštųjų lapuočių iki 20 metų amžiaus jaunuolynų ir krūmynų pertvarkymas.

Taip pat finansuojamas vidinės miškotvarkos ir miško želdinimo ir žėlimo projektų, kaip savarankiškos investicijos, rengimas ar tikslinimas.

Projektų rengimas ar tikslinimas remiamas tik tuo atveju, jei jis nesusijęs su kitomis, paraiškoje numatytomis, investicijomis pagal kitas remiamas veiklas.

NMA pranešime pažymima, kad, vykdant miškų ūkio modernizavimo, miško kirtimo, apvaliosios medienos ruošos technologijų diegimo, paslaugų miškų sektoriuje tiekimo veiklą, gali būti finansuojama 50 proc. tinkamų išlaidų.

Minkštųjų lapuočių jaunuolynų ir krūmynų pertvarkymo bei vidinės miškotvarkos, miško želdinimo ir žėlimo projektų rengimo ar tikslinimo paramos intensyvumas gali siekti 65 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų.

Didžiausia paramos suma projektui negali viršyti 100 tūkst. eurų, o per visą 2014-2020 m. laikotarpį negali būti didesnė nei 200 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.