Produktų iš vietos ūkių pardavimai šiemet yra 7 proc. didesni negu pernai.
Iš viso į parduotuves atkeliauja 62 skirtingų vietos gamintojų produkcija, atspindinti įvairių Lietuvos regionų kulinarinį paveldą. Šiandien „Linkėjimai iš kaimo“ apima 17 skirtingų kategorijų prekes.
Pieno produktai, šviežia ir rūkyta mėsa, dešrelės ir dešros, aliejus, kiaušiniai, duona, medus, sausainiai ir riestainiai – populiariausių „Linkėjimų iš kaimo“ produktų krepšelis šiemet atrodo tarsi gausios gėrybių lauktuvės. Gamindami sūrius, dešras ar uogienes ūkininkai pasitelkia senovines receptūras ir šviežius produktus, tad pirkėjai lengvai atpažįsta tradicinius lietuviškus skonius ir vertina unikalų rankų darbą. Lietuviško prekybos tinklo klientai šiemet jau įsigijo beveik 200 tūkst. įvairių maisto gaminių iš šio skyrelio.
Skyrelio naujiena šiemet tapo septynių skirtingų skonių ledai – pirkėjai pavasarį gali mėgautis pieniškais levandiniais ledais, mėlynių sorbetu ar pistacijų ledais, kurie šiuo metu skyrelyje yra populiariausi.
Kad lietuviai moka gaminti gardumynus, rodo ir įvairių kepinių sąrašas, kuriame – bemaž 90 skirtingų gaminių – nuo meduolinių grybukų iš „Radvikiškių kaimo kepyklos“ iki šakočių, iškeptų Šakiuose.
Anot „Maximos“ Komercijos vadovės Vilmos Drulienės, „Linkėjimai iš kaimo“ kepinių, arba kitaip miltinės konditerijos, pardavimai šiemet lyginant su pernai yra 13 proc. didesni. Labiau „Linkėjimai iš kaimo“ skyrelyje augo tik rūkytų gaminių paklausa (16 proc.) ir pieno produktų pardavimai (40 proc.). Duonos gaminių pardavimai išliko panašūs – per tris su puse šių metų mėnesius parduota beveik 40 tūkst. šios kategorijos maisto produktų – tiek pat, kaip ir per tą patį laikotarpį pernai.