Renkamos paraiškos miškų infrastruktūrai gerinti

Pradedamos rinkti paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos (KPP) priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos sritį „Parama miškų infrastruktūrai gerinti“.

Parama bus galima kompensuoti 80 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Parama bus galima kompensuoti 80 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2019, 9:26 AM

Kaip paskelbė Nacionalinė mokėjimo agentūra, parama skiriama skatinant tvarų miškų valdymą, didinant miškų ūkio perspektyvumą. Šiam paraiškų rinkimo etapui skirta 1,3 mln. eurų paramos lėšų. Paramos lėšos renkamos NMA teritoriniuose administravimo skyriuose.

Paramos gali kreiptis miško valdytojai (fiziniai ir juridiniai asmenys), miško valdytojų grupės. Paraiškos taip pat gali būti teikiamos kartu su partneriais – kitais miško valdytojais. Partnerių įtraukimas į projektą turi būti pagrįstas ir jų būtinumas turi būti įrodytas paramos paraiškoje.

Parama miško keliams įrengti ar rekonstruoti skiriama su sąlyga, kad jų pagrindinis tikslas ir pagrindinė jų naudojimo funkcija bus miškininkystės veiklos vykdymas.

Didžiausia paramos suma projektui negali viršyti 200 tūkst. eurų, o 2014-2020 metų laikotarpiu vienam paramos gavėjui – 400 tūkst. eurų. Partnerių arba susijusių įmonių didžiausia bendra gauta paramos suma 2014-2020 metų laikotarpiu taip pat negali viršyti 400 tūkst. eurų. Suteikiamos paramos dydis skaičiuojamas atsižvelgiant į tinkamas finansuoti projekto išlaidas be pridėtinio vertės mokesčio.

Vis dėlto, NMA pažymi, kad parama bus galima kompensuoti 80 proc. visų tinkamų finansuoti išlaidų, išskyrus atvejus, kai prašoma mažesnio paramos intensyvumo.

Pagal šią veiklos sritį finansuojamas miško kelių su žvyro danga įrengimas ar rekonstrukcija, su miško keliais susijusių griovių, pralaidų, nuovažų, tiltų įrengimas ar rekonstrukcija, taip pat vidinės miškotvarkos projekto parengimo ar tikslinimo, bendrosios išlaidos.

Paramos lėšomis taip pat gali būti finansuojamos vidaus kelių su žvyro danga įrengimo ar rekonstrukcijos bei su vidaus keliais susijusių griovių, pralaidų, nuovažų, tiltų įrengimo ar rekonstrukcijos išlaidos ne miško žemėje. Tačiau šios išlaidos gali sudaryti ne daugiau kaip 25 proc. nuo kitų tinkamų finansuoti projekto išlaidų vertės ir jos turi būti išskirtos paraiškoje atskirai nuo kitų tinkamų finansuoti kelio įrengimo ar rekonstrukcijos išlaidų. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad vidaus kelias ne miško žemėje, kuriam prašoma paramos, turi ribotis su remiamu miško keliu.

Paramos lėšomis finansuojamos tik tinkamos finansuoti ir projektui įgyvendinti būtinos išlaidos. Paraiškos bus priimamos iki birželio 28 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.