Baigiamos rinkti paraiškos dėl paramos trumpoms tiekimo grandinėms

Baigiamos rinkti paraiškos pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-2020 metų programos (KPP) priemonės „Bendradarbiavimas“ veiklos sritį „Parama trumpoms tiekimo grandinėms ir vietos rinkoms skatinti vietos lygmeniu“.

Norint pretenduoti į paramą, paraišką būtina teikti su partneriais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Norint pretenduoti į paramą, paraišką būtina teikti su partneriais.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-03 09:28

Kaip pranešė Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA), šiai KPP veiklai įgyvendinti skirta 2,86 mln. eurų paramos suma. Ja siekiama paskatinti žinių perteikimą ir inovacijas žemės ūkio, miškininkystės sektoriuose ir kaimo vietovėse, visuose regionuose didinti visų žemės ūkio veiklų gyvybingumą ir konkurencingumą, taip pat skatinti inovacines ūkių technologijas ir tvarų miškų valdymą, skatinti maisto tiekimo grandinės organizavimą, įskaitant žemės ūkio produktų perdirbimą ir rinkodarą, gyvūnų gerovę ir rizikos valdymą žemės ūkyje.

NMA pažymėjo, kad norint pretenduoti į paramą, paraišką būtina teikti su partneriais. Projekte turi dalyvauti ne mažiau kaip 2 subjektai, užsiimantys žemės ūkio ir maisto produktų gamyba, perdirbimu, rinkodara, produktų realizavimu.

Pareiškėjais, jų partneriais ir tarpininkais gali būti žemės ūkio, maisto produktų gamyba, perdirbimu, rinkodara užsiimantys fiziniai asmenys, savo vardu įregistravę ūkininko ūkį ir valdą, ir privatūs juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio ir maisto produktų gamyba, perdirbimu, rinkodara, bei privatūs juridiniai asmenys, užsiimantys žemės ūkio ir maisto produktų prekyba.

Nauja šiais metais yra ir tai, kad pareiškėjo partneriu ir tarpininku gali būti pasirinktas ir viešasis juridinis asmuo, veikiantis žemės ūkio, maisto ūkio ir kaimo plėtros srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.