Patvirtino projektų atrankos kriterijus

Jau nuo liepos mėnesio vėl bus galima teikti paraiškas gauti paramą investicijoms į žemės ūkio produktų perdirbimą.

Prioritetas bus teikiamas ir projektams vaisių, uogų, daržovių bei gyvulininkystės (pieno, mėsos) sektoriuose, taip pat projektams, kuriuose naudojamos beatliekinės technologijos.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Prioritetas bus teikiamas ir projektams vaisių, uogų, daržovių bei gyvulininkystės (pieno, mėsos) sektoriuose, taip pat projektams, kuriuose naudojamos beatliekinės technologijos.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ŽŪM inf.

2019-05-22 16:34, atnaujinta 2019-05-22 16:38

Šią savaitę Žemės ūkio ministerijoje įvykusiame Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos stebėsenos komitete socialiniai partneriai programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos sričiai „Parama investicijoms į žemės ūkio produktų perdirbimą, rinkodarą ir (arba) plėtrą“ patvirtino 11 projektų atrankos kriterijų.

Prioritetinius balus šiemet gaus pripažinti žemės ūkio kooperatyvai; ekologiškų žemės ūkio produktų gamintojai; vietinės žaliavos perdirbėjai; perdirbtų žemės ūkio produktų eksportuotojai. Prioritetas bus teikiamas ir projektams vaisių, uogų, daržovių bei gyvulininkystės (pieno, mėsos) sektoriuose, taip pat projektams, kuriuose naudojamos beatliekinės technologijos.

Atsižvelgiant į Europos Komisijos pastabas, prioritetiniai balai bus skirti ne didelėms, o labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Pirmumas bus teikiamas pareiškėjams, dar negavusiems ES paramos pagal šią veiklą, taip pat prašantiems mažesnės paramos sumos ar įgyvendinantiems projektus savivaldybėse, kuriose bedarbystės lygis didesnis.

Žemės ūkio ministerija primena, kad pagal veiklos sritį „Parama investicijoms į žemės ūkio produktų perdirbimą, rinkodarą ir (arba) plėtrą“ didžiausia paramos suma vienam projektui gali siekti iki 1,3 mln. eurų, o visu 2014–2020 m. laikotarpiu – iki 4 mln. eurų. Šių metų paraiškų rinkimui numatyta skirti apie 26 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.