Griciūnų kaime smagiai šurmuliavo „Gurmanų fiesta 2019“

Didelio lankytojų susidomėjimo sekmadienį susilaukė Širvintų rajone, Griciūnų kaime, Žemės ūkio rūmų (ŽŪR) drauge su Lietuvos pieninių ožkų augintojų asociacija surengta ožkininkystę populiarinanti paroda „Gurmanų fiesta 2019“.

Parodoje, kurią aplankė ne vienas tūkstantis žiūrovų iš Lietuvos bei užsienio, buvo galima pamatyti ne tik ekologiškai auginamas ožkas, bet ir paragauti jų pieno bei sūrių ar kitų gurmaniškų valgių.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Parodoje, kurią aplankė ne vienas tūkstantis žiūrovų iš Lietuvos bei užsienio, buvo galima pamatyti ne tik ekologiškai auginamas ožkas, bet ir paragauti jų pieno bei sūrių ar kitų gurmaniškų valgių.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2019, 4:27 PM, atnaujinta Aug 26, 2019, 4:30 PM

Parodoje, kurią aplankė ne vienas tūkstantis žiūrovų iš Lietuvos bei užsienio, buvo galima pamatyti ne tik ekologiškai auginamas ožkas, bet ir paragauti jų pieno bei sūrių ar kitų gurmaniškų valgių.

ŽŪR pirmininkas dr. Arūnas Svitojus drauge su Veislininkystės ir veterinarijos komiteto pirmininku Edvardu Gedgaudu padėka už ilgametį ir nuoširdų darbą stiprinant Lietuvos pieninių ožkų augintojų asociaciją bei telkiant ją bendriems tikslams apdovanojo Lietuvos pieninių ožkų augintojų asociacijos pirmininkę Anželą Dalią Ėmužytę.

„Dalia Ėmužytė drauge su asociacijos nariais yra kupina entuziazmo populiarinti ožkininkystę Lietuvoje. Tai – puikus verslumo pavyzdys. Prieš daugiau kaip 20 metų „lygioj vietoj“ pradėjusi savo verslą nuo kelių ožkų, šiandien ji yra stambiausio Lietuvoje ožkų ūkio savininkė ir pelnytai užsitarnavo „Ožkų karalienės titulą“.

Tik nepaprasto Dalios užsispyrimo, sumanumo, darbštumo ir tikėjimo, tuo ką daro, dėka parodoje sulaukiame daugybės svečių, bendraminčių ir norinčių pasisemti patirties žmonių“, – sakė A. Svitojus.

Parodoje buvo pademonstruotos Zaneno, Anglo-Nubian, mėsinės Boer veislių avys. Greta A.D. Ėmužytės avių parodoje dar buvo eksponuojamos ir Lietuvos pieninių ožkų augintojų asociacijos narių – Ramunės Kvedaravičienės ir Renatos Petkevičienės ūkių avys.

Pasak ŽŪR atstovės Sonatos Kisielienės, ožkininkystės parodos Lietuvoje labai populiarios.

Ir šiemetinė susilaukė gausaus būrio lankytojų. Nemaža dalis jų – gurmanai, žinantys, kad ožkų pienas bei iš jo bei ožkienos gaminami produktai – ne tik maistas, bet ir vaistas.

Parodoje buvo galima paragauti ožkienos troškinio, dešrelių, keptos ožkienos su kopūstais, salotų su ožkų sūriu ar kepto ožkų sūrio.

Smagų užsiėmimą parodoje galėjo susirasti kiekvienas, – pajodinėti arkliu, poniu, pašerti ar pamelžti avytes, pasižiūrėti meninę rytietiškų šokių programą, o gal ir patiems patrypti pagal lietuvių liaudies muziką, kuria svečius linksmino Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis „Kadagys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.