Darbo grupės išvados dėl ŽŪM kėlimosi į Kauną – kol kas be komentarų

Žemės ūkio ministro Andriaus Palionio sudaryta darbo grupė, iki penktadienio turėjusi pateikti išvadas dėl ministerijos perkėlimo į Kauną, kol kas nepateikė išvadų, todėl ministras penktadienį tikriausiai nespės jų išanalizuoti, sako ministerijos atstovė.

Žemės ūkio ministro Andriaus Palionio sudaryta darbo grupė, iki  penktadienio turėjusi pateikti išvadas dėl ministerijos perkėlimo į  Kauną, kol kas nepateikė išvadų, todėl ministras penktadienį tikriausiai  nespės jų išanalizuoti, sako ministerijos atstovė.<br>T.Bauro nuotr.
Žemės ūkio ministro Andriaus Palionio sudaryta darbo grupė, iki penktadienio turėjusi pateikti išvadas dėl ministerijos perkėlimo į Kauną, kol kas nepateikė išvadų, todėl ministras penktadienį tikriausiai nespės jų išanalizuoti, sako ministerijos atstovė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Alonderytė, BNS

2019-09-06 15:29, atnaujinta 2019-09-06 15:32

„Darbo grupė dar nepateikė išvadų, ministro darbotvarkėje yra pilnas užimtumas, o tos išvados ne vienas ir ne du lapai. Vistiek jam pačiam reikės išsianalizuoti, ir pirma išvadas pateiks ne žurnalistams, o premjerui Sauliui Skverneliui“, – BNS sakė ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vyriausioji specialistė Danguolė Starkuvienė.

„Skvernelis ne iš žurnalistų turi sužinoti, kas ten parašyta“, – pridūrė ji.

Pasak jos, tikėtina, kad išvados bus pakomentuotos po A. Palionio ir S. Skvernelio susitikimo.

A. Palionis rugpjūčio pabaigoje sudarė darbo grupę, kuri turėjo įvertinti ministerijos (ŽŪM) perkėlimo į Kauną tikslingumą.

Darbo grupėje dirbo ŽŪM specialistai ir darbuotojų profesinės sąjungos atstovas, Viešųjų pirkimų tarnybos ir Turto banko atstovai, grupei vadovavo ŽŪM Korupcijos prevencijos ir vidaus tyrimų skyriaus vedėjas Jurijus Kornijenka.

ŽŪM patalpų nuomos Kaune konkursą laimėjusi koncerno SBA grupės įmonė „BEI Capital“ praėjusią savaitę nusprendė pasitraukti ir atsiėmė paraišką.

Anot jos, „projekte nesant aiškumo ir tvirto apsisprendimo kasdien augo potencialių nuostolių tikimybė, kurios bendrovė negalėtų toleruoti.“

Ministerijos persikėlimui į Kauną vadovaujanti Vitalija Zumerienė taip pat pasiprašė atleidžiama. Pasak jos, projektas turi „daugybę neapibrėžtumų ir interesų“.

Ministerijos perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.