Išdagių kaimo darže užaugo milžiniška bulvė

Šįmet vienai Išdaguose (Šakių r.) gyvenančiai senjorų šeimai bulviakasis buvo neeilinis – iškasė didžiausią savo gyvenime matytą bulvę, kuri sveria netgi 2 kg 485 gramų.

Šįmet bulviakasis Išdaguose gyvenančiai senjorų šeimai buvo neeilinis – iškasė 2 kg 485 g sveriančią bulvę. <br>R. Plaušinaitytės-Šerkšnienės nuotr.
Šįmet bulviakasis Išdaguose gyvenančiai senjorų šeimai buvo neeilinis – iškasė 2 kg 485 g sveriančią bulvę. <br>R. Plaušinaitytės-Šerkšnienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

drg.lt

Oct 14, 2019, 5:29 PM, atnaujinta Oct 14, 2019, 5:52 PM

Kaip ir kasmet, pensinio amžiaus pora savo reikmėms mažame sklypelyje prie namų savo reikmėms augina daug šakninių daržovių, o pagrindinės daržovės yra bulvės. 

Septynių arų plotelyje augusių bulvių derlius šįmet šeimininkus nustebino ne gausumu, bet dydžiu. Kaip pasakoja bulvių derlių ėmusi moteris, pati ilgai savo akimis negalėjo patikėti, kai po krūmu rado vieną bulvę – galiūnę.

„Ėjau kaimynę pasišaukt, parodžiau, klausiau, ar tikrai gali būti tokia didelė bulvė. Kartu sprendėm, kad ji sveria kokius 3 kilogramus“, – pasakoja didelę bulvę iškasusi Išdagų gyventoja.

Iš pradžių senjorų šeima bulvę rodė visiems aplinkiniams, o vėliau, kai pasvėrė bulvę skaitmeninėmis svarstyklėmis, paaiškėjo, kad ji sveria 2 kg 485 gramus, jos ilgis yra 22 cm, plotis – 26 cm, o apimtis storiausioje vietoje siekia 52 centimetrus.

Pensininkė sako, kad bulvių veislę `Anuschka` (šios veislės ir užderėjo gigantiška daržovė), šįmet šeima augina pirmi metai, o bulvių daigų gavusi iš kitų Išdagų gyventojų. Dirvos, į kurią sodino bulves, šeimininkai netręšė ar kaip kitaip augimo neskatino, augino kaip ir ankstesniais metais – įprastai. 

Šeimininkai sako, kad visos šios veislės bulvės jų darže šįmet užderėjo neblogai ir mažų smulkių bulvių yra labai mažai, tačiau tokios didelės bulvės jie ir patys nėra matę per visą gyvenimą.

Lietuvos rekordų knygoje yra fiksuojama 2000m. užauginta 1 kg 814 gramų 23,6 cm ilgio, 14,4 cm pločio, 62 cm apimties storiausioje vietoje bulvė. 

Tačiau šįmet milžiniškomis bulvėmis jau giriamasi ir kituose rajonuose, apie jas rašoma spaudoje. Rokiškio krašto laikraštis „Gimtasis Rokiškis“ rugsėjo 12 d. skelbė publikaciją, kad jų rajone Gindvilių kaime užderėjo 2 kg 100 gramų bulvė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.