Karantinas nestabdo Kauno rajono ūkininkų pasirengimo pavasario darbams

Žemdirbių krašte, kokiu neretai pavadinamas Kauno rajonas, vos tik paskelbus karantiną, imta nuogąstauti, ar apribojimai dėl koronaviruso nesutrukdys ūkio darbų.

Anot Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkės Genutės Staliūnienės, ūkininkai, kaip ir kasmet, ruošiasi pavasario darbymečiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Anot Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkės Genutės Staliūnienės, ūkininkai, kaip ir kasmet, ruošiasi pavasario darbymečiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2020, 12:19 PM, atnaujinta Mar 23, 2020, 12:41 PM

Tačiau, anot Kauno rajono ūkininkų sąjungos pirmininkės Genutės Staliūnienės, ūkininkai, kaip ir kasmet, ruošiasi pavasario darbymečiui: barsto trąšas, planuoja sėjos darbus.

„Kaimo žmonės visada buvo stiprūs, nebaisios jiems jokios ligos, tad ištversim ir šią negandą. Darbai vyksta pagal visas Vyriausybės nustatytas karantino taisykles.

Jeigu ūkininkams reikia kokios nors prekės, viską pristato kurjeriai“, – pasakojo G. Staniūnienė.

Pirmininkė tikino, kad kol kas nė vienas Kauno rajono ūkininkas dėl pagalbos nesikreipė, tačiau su visais bendraujama, ir jei tik prireiks, bus ieškoma galimybių išspręsti kilusias problemas.

Ūkininkai vieni kitus palaiko, jei reikia pagalbos, padeda šeimos nariai.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimondas Stankus pasakojo, kad rajone yra daug didelių ir mažesnių ūkių, kurie augina galvijus, kitus gyvulius.

„Dideliuose gyvulių ūkiuose dirba daug samdomų darbuotojų, todėl ūkio priežiūros darbai būtų paskirstyti, net jei virusas užkluptų šių ūkių savininkus. Smulkesni ūkininkai bendrauja su kaimynais, giminėmis, žino, kad jeigu prireiks, pagalbos galės prašyti ir seniūnų“, – teigė R. Stankus.

Pasak Savivaldybės pranešimo, pagalbos turėtų sulaukti ir naminių augintinių (katės, šunys, kiti smulkūs gyvūnai) savininkai. Jiems padės Kauno regiono gyvūnų globos namai „Nuaras“, – dėl paslaugų teikimo ketinama pasirašyti sutartį su naminių augintinių viešbučiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.