Afrikinio kiaulių maro židinyje Molėtų rajone sunaikinta per 8,5 tūkst. kiaulių

Molėtų rajono Čiulėnų seniūnijos kiaulių ūkyje patvirtinto afrikinio kiaulių maro (AKM) židinio likvidavimo darbus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai vykdė ir savaitgalį. Iš viso nuo balandžio 16-ąją UAB „Takažolė“ priklausančioje kiaulių fermoje (Toliejų kaimas, Molėtų r.) nugaišintos 8555 kiaulės.

Artimiausiomis dienomis ūkio teritorijoje bus vykdomi ūkio ir transporto priemonių dezinfekavimo darbai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Artimiausiomis dienomis ūkio teritorijoje bus vykdomi ūkio ir transporto priemonių dezinfekavimo darbai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2020, 5:02 PM, atnaujinta Apr 20, 2020, 5:05 PM

Gyvūnų gaišinimą kontroliuoja valstybiniai veterinarijos gydytojai. Didžioji dalis gaišenų jau išvežtos į utilizavimo įmonę saugiam sunaikinimui, likusią jų dalį planuojama išvežti dar pirmadienį, sakoma VMVT pranešime.

Artimiausiomis dienomis ūkio teritorijoje bus vykdomi ūkio ir transporto priemonių dezinfekavimo darbai.

Dezinfekuojamos visos transporto priemonės, kurios buvo naudojamos židinio likvidavimo darbams. Po dezinfekcijos visos jos bus papildomai plaunamos, valomos ir dezinfekuojamos ir tik po to galės palikti ūkio teritoriją.

Taip pat rengiamasi atlikti pašarų, vaistų ir kitų pavojingų atliekų, tokių kaip darbui naudotų antbačių, kombinezonų, pirštinių ir kt., naikinimą.

„Šiais metais pirmojo mūsų šalyje AKM židinio kiaulių ūkyje likvidavimui skiriame visas pajėgas. Sudarytos specialistų grupės yra maksimaliai aprūpintos būtinomis apsaugos dėl COVID-19 priemonėmis ir dirba neskaičiuodamos jėgų ir darbo valandų.

Siekiame, kad ligos židinys būtų kaip įmanoma greičiau likviduotas ir pašalinta grėsmė virusui išplisti. Epizootinį tyrimą vykdantys ekspertai taip pat analizuoja atrinktų mėginių duomenis ir siekia nustatyti AKM viruso patekimo į ūkį laiką, priežastis ir kelius. Pirminiais duomenimis, ūkyje liga nustatyta ankstyvojoje stadijoje“, – komentavo VMVT direktorius Darius Remeika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.