Didžiulės nelaimės išvengta operatyviai sureagavusių ūkio darbuotojų dėka

Sekmadienio popietę kilus gaisrui Tiskūnų kaimo ūkyje aiškėja daugiau įvykio detalių.

R.Reikertas aprodė, kaip atrodo sandėlio patalpos ir grūdų džiovykla dabar. Gaisro pasekmių plika akimi net nematyti.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
R.Reikertas aprodė, kaip atrodo sandėlio patalpos ir grūdų džiovykla dabar. Gaisro pasekmių plika akimi net nematyti.<br>Dimitrijaus Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

2020-07-29 15:39, atnaujinta 2020-07-29 15:43

Paaiškėjo, kad gaisras nebuvo toks didelis ir neatnešė didelių nuostolių, kaip manyta anksčiau.

Ūkio savininkas Ričardas Reikertas dėkoja ūkio darbuotojams ir ramina „Tiskūnų AGRO“ klientus, mat degė ne bendrovės, o ūkininko ūkio grūdų džiovykla.

Tik atrodė baisiai

„Tie, kas matė iš šalies vaizdą, gal jiems ir atrodė labai didelis gaisras. Atvykus ugniagesiams buvo uždūmintas visas sandėlis, todėl jie ir kvietė pastiprinimą.

Realiai atviros liepsnos nebuvo, tik kilo labai daug dūmų. Žinoma, buvo streso ir mūsų darbuotojams, tačiau jie reagavo labai operatyviai ir veikė tikrai gerai. Už tai esu jiems dėkingas“, – sakė ūkio šeimininkas R.Reikertas.

Degė džiovykla

R.Reikertas aprodė, kaip atrodo sandėlio patalpos ir grūdų džiovykla dabar. Gaisro pasekmių plika akimi net nematyti.

„Žinoma, nuostolių bus, tačiau jie nebus tokie dideli, kaip kai kam gali atrodyti. Kadangi degė grūdų džiovykla ir joje buvę grūdai, tai galiu pasakyti, kad nuostoliai bus apie 5 000 eurų.

Reikės pakeisti džiovyklos skardas. Tačiau viskas operatyviai šalinama ir net mūsų ūkiui šis gaisras įtakos neturės, o apie bendrovės veiklą nėra net ką kalbėti“, – paaiškino ūkininkas.

Perliejo vandeniu

Gaisro metu džiovykloje buvo 25 tonos miežių. Juos ūkio darbuotojai išvežė į lauką ir perliejo vandeniu, kurį į gaisravietę vežė tiek ugniagesiai, tiek ūkio technika.

„Noriu pasakyti, kad gaisro likvidavimas vyko labai operatyviai. Mano ūkio darbuotojai žinojo, kaip elgtis, kur pilti vandenį ir kaip gesinti. Tokioms nelaimėms esame pasiruošę, paruoštas visas inventorius ir gelbėjimo priemonės. Ūkyje laikomasi priešgaisrinių reikalavimų“, – apibendrino Tiskūnų krašto ūkininkas R.Reikertas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.