Pirkėjai renkasi ekologišką produkciją: svarbu ir artimas ryšys su tiekėjais

Siekiamybė auginti sveikus vaikus, gyventi ilgai ir kokybiškai bei neturėti sveikatos problemų skatina sveikai maitintis ir ieškoti ekologiškų, natūralių ir kokybiškų produktų.

 Vaida Grinkevičienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Vaida Grinkevičienė.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 8:51 AM

Viena tokių ekologiško maisto vertintojų yra kaunietė Vaida Grinkevičienė. Kodėl ji renkasi ekologišką produkciją ir kuo svarbu artimas ryšys su produkcijos tiekėjais?

Produkcijos nauda

Pašnekovė tikina, kad ekologišką produkciją perka, pirmiausia, dėl vaikų, kad jie augtų kuo sveikesni. „Augindama juos, noriu žinoti, kad maitinu sveiku maistu, kuriame nėra jokių antibiotikų, hormonų ir panašiai. Pirkdama ekologišką produkciją, žinau, kad tikrai valgome gerą produktą, kuris nėra užterštas minėtais priedais. Ir be to, toks maistas kur kas skanesnis“, – akcentuoja V.Grinkevičienė ir priduria, kad ekologiška produkcija dar ir sotesnė, jos norisi suvalgyti gerokai mažiau, nei, pavyzdžiui, iš didžiųjų prekybos centrų perkamos mėsos.

Sertifikuota produkcija

Norint, kad Lietuvos ūkininkas galėtų vadinti savo ūkį ekologišku ir sertifikuotu, turi veikti pagal griežtus reikalavimus ir nuolatinę kontrolę, kurią vykdo VšĮ „Ekoagros“. Tokių produktų gamyboje draudžiama naudoti dažiklius, sintetines kvapiąsias medžiagas. Be viso to, labai ribotas maisto priedų, fermentų ir pagalbinių medžiagų, naudojamų perdirbime, sąrašas.

„Kreipiu dėmesį į sertifikatus, nes žinau, kad norint juos gauti tikrai yra laikomasi griežtų taisyklių, dėl to esu tikra, kad perku tikrą ekologišką produkciją“, – pasakoja V.Grinkevičienė.

Visa sertifikuota produkcija yra žymima ES ekologinės gamybos logotipu (žalios spalvos stačiakampis su lapu iš baltų žvaigždžių) ir Lietuvos nacionaliniu ženklu (su užrašu „Ekologinis žemės ūkis“) žymima produkcija, sertifikuota pagal ekologinę gamybą reglamentuojančių teisės aktų – Ekologinio žemės ūkio taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr. 375, ES reglamentų – reikalavimus.

Patikimumas ir kokybė

Trumpųjų tiekimo grandinių ir tokiu principu atidarytos parduotuvės yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori žinoti produktų atsekamumą, nes yra aiškus kelias nuo ūkininko iki vartotojo stalo.

„Aš pirkdama vertingo maisto namuose „Rupūs miltai“ tikrai žinau, kad produkciją, kurią įsigysiu bus ekologiška. Juk labai dažnai bando apgauti, kad parduoda ekologiškus produktus, tačiau iš tikro taip nėra. O čia jaučiuosi užtikrinta, kad perku kokybišką ir ekologišką maistą“, – pasakojo V.Grinkevičienė, pridėdama, kad šioje parduotuvėje parduodami produktai yra užauginti su meile, turi gerą energiją.

Taip pat tokio principo parduotuvėse sukuriamas artimas ryšys su klientais. Labai dažnai jie gali matyti ūkininkus, kurių užaugintą produkciją perka, su jais susipažinti.

„Galima teigti, kad dažnai apsiperku šioje parduotuvėje dar ir dėl to, kad joje yra atliepiami mano individualūs poreikiai. Aš labai mėgstu ateiti, pakalbėti, pasitarti. Pažįstu pardavėjas, pasitariam ką geriau pirkti, net ir receptais pardavėjos pasidalina“, – džiugiai pokalbį baigia pašnekovė.

Plačiau susipažinti su trumpųjų tiekimo grandinių projektu „Rupūs miltai“ ir asortimentu galite adresu www.rupus.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.