K. Navickas prašys EK pagalbos dėl Kinijos ribojimų Lietuvai

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas prašys Europos Komisijos imtis skubių veiksmų dėl Kinijos apribojimų importui iš Lietuvos.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas prašys Europos Komisijos imtis skubių veiksmų dėl Kinijos apribojimų importui iš Lietuvos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas prašys Europos Komisijos imtis skubių veiksmų dėl Kinijos apribojimų importui iš Lietuvos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-13 16:15, atnaujinta 2021-12-13 16:16

Pasak ministro, Kinijos priemonės prieš Lietuvą yra politiškai motyvuotas ekonominis spaudimas. Anot jo, įmonės patiria sunkumų eksportuojant prekes į Kiniją, iki šiol negauta jokio oficialaus pranešimo iš šalies institucijų dėl importo draudimų ar apribojimų.

„Kinija specialiai kuria kliūtis, kurios yra diskriminacinės ir pažeidžia tarptautinės prekybos taisykles bei turi poveikį bendrai ES prekybos politikai. Šioje situacijoje ypač svarbi ES vienybė ir solidarumas“, – sakė K. Navickas.

Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje taip pat bus kalbama apie kritinę kiaulienos sektoriaus situaciją.

K.Navickas kartu su kitais ministrais toliau ragins EK imtis priemonių krizei spręsti – taikyti išskirtines ES finansines paramos priemones dėl esminio rinkos sutrikdymo.

Taip pat bus siekiama politinio susitarimo dėl žvejybos 2022 metais ES ir jai nepriklausančiuose vandenyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio