Dėl pagalbos kiaulių augintojams spręs EK darbo grupė

Europos Sąjungos, o kartu ir Lietuvos kiaulių augintojų padėčiai vis blogėjant, Europos Komisija (EK) kvies aukšto lygio darbo grupę ir kartu su ES narėmis analizuos jų problemas, Žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryboje pranešė eurokomisaras Januszas Wojciechowskis.

Europos Sąjungos, o kartu ir Lietuvos kiaulių augintojų padėčiai vis blogėjant, Europos Komisija (EK) kvies aukšto lygio darbo grupę ir kartu su ES narėmis analizuos jų problemas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Europos Sąjungos, o kartu ir Lietuvos kiaulių augintojų padėčiai vis blogėjant, Europos Komisija (EK) kvies aukšto lygio darbo grupę ir kartu su ES narėmis analizuos jų problemas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 1:06 PM, atnaujinta Feb 22, 2022, 1:09 PM

Tuo metu žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas taryboje dar kartą ragino ES paremti sektorių, pranešė Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

Pasak ministro, kad ūkiai išgyventų, valstybės biudžeto lėšų nepakanka, ES parama būtina. Be to, sunkumų dėl didėjančių kaštų patiria ir kiti sektoriai, todėl sprendimų reikia ir ten.

Tarybai pirmininkaujanti Prancūzija taip pat paragino EK kuo greičiau priimti sprendimus.

J.Wojciechowskis taip pat informavo, kad EK numato kovo 2 dieną paskelbti konkrečias priemones, kaip suvaldyti išaugusias energijos ir trąšų kainas.

Ministrai aptarė ir EK pasiūlymą, kad į ES rinką nepatektų ir nebūtų eksportuojami produktai, kurių gamybai buvo naikinami miškai ar su tuo susijęs jų nykimas.

Taip pat svarstytos gyvūnų gerovės, augalų pasų naudojimo, fitosanitarijos reikalavimų taikymo į ES importuojamiems produktams ir kiti klausimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.