Bičių duonelė – kas tai?

Medus – tai produktas, kurio griebiamės, siekdami sustiprinti organizmą, pajutę peršalimo simptomus ar norėdami atrasti sveikatai naudingesnę cukraus alternatyvą. Tačiau nepamiršti reikėtų ir kiek mažiau populiaraus, bet ne mažiau naudingo bičių produkto – bičių duonelės.

Bičių duonelė – kas tai?<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bičių duonelė – kas tai?<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bičių duonelė natūralios medicinos šalininkų itin vertinama dėl vitamino A gausos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bičių duonelė natūralios medicinos šalininkų itin vertinama dėl vitamino A gausos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bičių duonelėje rikiuojasi visa eilė vitaminų: B, C, D, E, K ir PP.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bičių duonelėje rikiuojasi visa eilė vitaminų: B, C, D, E, K ir PP.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 5:22 PM

Kas tai?

Paprastai tariant, bičių duonelė yra surinktos ir korių akutėse medaus sluoksniu užkonservuotos žiedadulkės. Bitininkai vieningai sutaria, kad nors visi bičių produktai yra unikalūs, bičių duonelė savo unikalumu ir chemine sudėtimi pranoksta kitus produktus.

Nemažą dalį šio unikalaus bičių kūrinio sudaro baltymai, o likusi sudėtis – vitaminai, mikro elementai, makro elementai, enzimai ir kiti junginiai.

Bičių duonelė natūralios medicinos šalininkų itin vertinama dėl vitamino A gausos. Skaičiuojama, kad A vitaminu bičių duonelė lenkia net didžiausiu vitamino A šaltiniu tituluojamas morkas. Be šio vitamino bičių duonelėje rikiuojasi visa eilė kitų vitaminų: B, C, D, E, K ir PP. O tarp bičių duonelėje esančių mineralų randama geležis, kalis, kalcis, cinkas, magnis, selenas, fosforas, chromas, jodas ir kiti elementai.

Maža to, šiame bičių kūrinyje yra gyvybiškai svarbių aminorūgščių, kurių pats žmogaus organizmas negamina. Duonelės sudėtyje randama ir fermentų.

Kuo naudinga organizmui?

Šis produktas neretai tituluojamas natūraliu antibiotiku. Mikro ir makro elementų bei vitaminų gausa lemia tai, kad bičių duonelė yra efektyvi organizmo būklės subalansavimo ir imuniteto stiprinimo priemonė.

Pastebimas teigiamas bičių duonelės poveikis optimaliai kraujo ir kraujagyslių būklei. Bičių donelė gerina virškinimą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, padeda kovoti su mažakraujyste.

Šis bičių produktas naudojamas ir kvėpavimo takų bei plačių ligų simptomams lengvinti. Manoma, kad bičių duonelė gali padėti iš organizmo pašalinti toksinus ir kitas kenksmingas medžiagas.

Bičių duonelė naudojama ir plaukų bei odos priežiūroje.

Kaip vartoti ir naudoti?

Jei nėra gydytojo ribojimų, įprastai per parą suaugusiam žmogui rekomenduotina paros dozė – 10-30 gramų bičių duonelės. Bičių duonelės kiekis skaičiuojamas pagal žmogaus kūno svorį, todėl vaikams įprastai reikia mažesnio bičių duonelės kiekio. Vaikams iki trijų metų šio produkto duoti nerekomenduojama.

Bičių duonelės panaudojimo būdų yra tikrai ne vienas. Kai kurie paprasčiausiai suvalgo reikiamą bičių duonelės kiekį.

Bičių duonelę galima užpilti vandeniu ir sumaišyti su medumi. Palaikius mišinį porą dienų, po ketvirtadalį stiklinės mišinio rekomenduojama naudoti prieš valgį. Galima naudoti ir raugintą bičių duonelę.

Imuniteto stiprinimui labai tinka bičių duonelė sumaišyta su medumi ir citrinos sultimis.

Galvos odos kaukę galima gaminti iš grietinės, sumaišytos su bičių duonele, arba iš alyvuogių aliejaus sumaišyto su bičių duonele.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.