Šiųmetis arbūzų derlius kaip niekad džiugina: užauga iki 11 kg

Tai, kad Lietuvoje net lauko sąlygomis auginami arbūzai jau turbūt nieko nebestebina. Tačiau šiųmetis derlius net ir patyrusius arbūzų augintojus labai maloniai nustebino.

Kėdainių rajono gyventojo Lino Cechavičiaus sūnus Armandas labai džiaugiasi puikiu šiųmečiu arbūzų derliumi.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kėdainių rajono gyventojo Lino Cechavičiaus sūnus Armandas labai džiaugiasi puikiu šiųmečiu arbūzų derliumi.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kėdainių rajono gyventojo Lino Cechavičiaus sūnus Armandas labai džiaugiasi puikiu šiųmečiu arbūzų derliumi.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Kėdainių rajono gyventojo Lino Cechavičiaus sūnus Armandas labai džiaugiasi puikiu šiųmečiu arbūzų derliumi.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Oct 11, 2021, 1:30 PM, atnaujinta Oct 11, 2021, 1:32 PM

Kėdainių rajone jau ne vienerius metus arbūzus auginanti Cechavičių šeima šiemet arbūzams leido augti lauko sąlygomis ir labai nustebo – derlius buvo pasakiškas.

Augina ne pirmus metus Kėdainių rajone gyvenantis Linas Cechavičius savo laukuose užsiaugina įvairių daržovių – tarp jų ir taip šeimos mėgstamų arbūzų.

Derlius kasmet nenuvilia, bet šiais metais jis tiesiog išskirtinis, įspūdingas.

„Auginam arbūzus jau ne vieneri metai – derlius geras, kasmet jie užauga. Tačiau šiemet arbūzai tikrai įspūdingi. Galiūnai sveria ir daugiau nei 11 kilogramų. Kaip lietuviškam, kėdainietiškam arbūzui, tai yra tikrai daug“, – šypsojosi Linas.

Trąša – mėšlas

Dar neįprasčiau tai, jog Cechavičiai arbūzais per daug nesirūpino ir jų nelepino, jie išaugo, kaip patys sako, lauko sąlygomis.

„Mes arbūzus auginame lauke. Jokių trąšų nepilame. Na, mėšlo šiek tiek. Net nelaistėme mes jų. Augo patys, kiek dangus davė vandens, tiek ir gavo. Viskas“, – pasakojo arbūzus tik šeimos reikmėms auginantis vyras.

Patarimai sodininkams

Lietuviškų arbūzų augintojai sako, kad norint, jog arbūzas užaugtų didelis ir sultingas pirmiausia reikia pasirinkti Lietuvos klimatui tinkamas arbūzų veisles.

Jie rekomenduoja rinktis ankstyvas veisles, kurių vegetacija 55–80 dienų. Kad vaisiai augtų dideli ir saldūs, po žydėjimo augalus reikėtų palaistyti kalio turinčiomis trąšomis arba pelenų ištrauka.

O patys svarbiausi veiksniai, kurie garantuoja gausų arbūzų derlių, yra tinkamai parinkta augimvietė ir saulėta, šilta vasara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.