12 mergaičių prievartavęs Lenkijos kunigas kalės vos 10 metų

Uždarame procese teisėja 37 metų kunigui minimalią bausmę skyrė nepaisydama to, kad šio maniako pedofilo aukomis tapo net pradinės mokyklos moksleivės - dešimtmetės mergaitės.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Mar 20, 2014, 4:51 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:18 AM

Uždarame procese teisėja 37 metų kunigui minimalią bausmę skyrė nepaisydama to, kad šio maniako pedofilo aukomis tapo net pradinės mokyklos moksleivės - dešimtmetės mergaitės.

Kunigą tyrę ekspertai seksologai nustatė, kad Jacekas S. serga seksomanija ir nimfomanija, o teisiamąjį apibūdino kaip pedofilą, kuris taikosi į bręstančias mergaites.

Minimali bausmė kunigui buvo skirta nežiūrint to, kad jis vieną savo auką, šešiolikametę paauglę, privertė darytis abortą, nors juos draudžia tiek katalikų bažnyčia, tiek Lenkijos įstatymai. Už nelegaliai padarytą abortą, už kurį tris tūkstančius zlotų sumokėjo kunigas, atskirame teismo procese netrukus bus teisiamas ir gydytojas.

Mergaičių chorą pavertė haremu

Prieš dešimt metų į Legionovo miestelį, esantį 23 kilometrai nuo Varšuvos, karo kapelionu bei bažnyčios vikaru pasiųstas dirbti Jacekas S. netrukus išsikovojo didelį klebono, vaikų, tėvų ir pedagogų autoritetą. Vos atvykęs kunigas įkūrė bažnyčioje mergaičių chorą, kurį pavadino "Angeliukai".

Su choristėmis kunigas kartu važinėdavosi riedučiais, eidavo maudytis į baseiną, į muziejus, teatrą, vyko į ekskursijas. Tokį visuomeniškai aktyvų, jauną ir gražių bruožų kunigėlį beveik visos paauglės netrukus įsimylėjo, o drąsiausias nepilnametes Jacekas S. po kiek laiko ėmė tvirkinti.

Kunigas ne tik vadovavo chorui, bet ir dėstė tikybą mokykloje bei ruošė vaikus religinėms apeigoms bažnyčioje. Patikusias mergaites kunigas pasilikdavo po pamokų ar po choro repeticijų, ir, pasisodinęs ant kelių, papildomai mokydavo tikybos bei dainavimo.

Kunigas sakydavo, jog negali apsispręsti, ar mokinei rašyti aukščiausią trimestro baigiamąjį pažymį ar mažesnį, ar vežtis į choro išvyką ar ne. Siekdamos geresnio įvertinimo, dalis mergaičių leisdavo kunigui jas glamonėti, o kai kurios sutikdavo ateiti pas dvasininką į namus.

Besispyriojančias paaugles kunigas palikdavo ramybėje, tačiau drąsesnes ėmė tvirkinti, o kai kurias paprasčiausiai prievartavo.

Paauglės dėl kunigo elgesio suaugusiems nesiskundė, bet priešingai, - ėmė pavyduliauti, kad gražuolis kunigas dovanomis apipila ir namo kviečiasi tik išrinktąsias.

Išdrąsėjęs kunigas ėmė tvirkinti net dešimtmetes pradinės mokyklos mokines, rengti grupines sekso orgijas, gundančias žinutes siųsti net berniukams. Spėjama, kad kunigo aukų skaičius galėjo siekti kelias dešimtis, tačiau apie patirtus lytinius santykius bei tvirkinimą tardytojams prisipažino tik dvylika paauglių.

Violetai žadėjo vedybas

Labiausiai nuo kunigo nukentėjo Violeta, kurią šis išprievartavo, kai mergaitei buvo vos keturiolika metų.

Iš nedarnios šeimos kilusi paauglė ieškojo kunigo užtarimo, paguodos, tačiau šis naivią mergaitę pavertė savo sekso verge.

Jacekas S. paauglei žadėjo, kad, jai tapus pilnamete, mes kunigystę ir kurs su ja šeimą, tačiau, mergaitei pastojus, privertė darytis abortą.

Vėliau kunigas Violetai pareiškė, kad su ja susitikinės tik tuo atveju, jei paauglė atsives ir kitą draugę. Aklai kunigą įsimylėjusi keturiolikmetė sekso orgijoms prikalbino ne tik bendraamžes, bet ir pradinių klasių auklėtines.

Kai kunigas su Violeta apskritai nusprendė nebesusitikinėti, mergina nesėkmingai žudėsi, ir iš pirmūnės mokykloje virto atsilikėle, antramete. Vėliau Violeta sumanė keršyti kunigui, ir atsuktuvu subraižė Jaceko S. mašiną bei siuntė telefonu grasinančias trumpąsias žinutes.

Kunigas dėl grasinimų kreipėsi į policiją, o ši palengva išsiaiškino, kad Jacekas S. vienu metu flirtavo net su keliolika moksleivių - savo įkurtą paauglių chorą pavertė haremu.

Aukų surado ir ankstesnėse parapijose

Žurnalistai išsiaiškino, kad dirbdamas ankstesnėje parapijoje kitame mieste bei mokydamasis seminarijoje Jacekas S. taip pat žadėjo kelioms paauglėms vedybas ir su jomis sangulavo.

Minėtos merginos pareiškė, kad pažintis su kunigu sukėlė ilgalaikę traumą jų psichikai, bet nenorėjo liudyti teisme, bijodamos viešumo ir nenorėdamos gaivinti praeities žaizdų.

Paaiškėjo ir tai, kad viena dešimtmetė, išsigandusi kad po ilgo bučiavimosi su kunigu galėjo pastoti, apie tai papasakojo motinai, o ši kreipėsi į klasės auklėtoją.

Mokytoja apšaukė motiną, kad prastai auklėja dukterį ir leidžia jai prisigalvoti nebūtų dalykų apie visų gerbiamą kunigą.

Tiriant bylą visi mokytojai neigė savo kaltę ir sakė, kad nieko įtartino kunigo elgesyje nepastebėjo.

Vienintelė buvusi direktorė teigė, kad kelis kartus pamačiusi, kaip paauglės sėdi kunigui ant kelių, paskundė tikybos mokytoją klebonui.

Pagal Lenkijos įstatymus, tikybos mokytoją atšaukti ir skirti gali tik klebonas, o minėtas klebonas į skundą nesureagavo. Tad sekso maniakas Jacekas S. tęsė savo nusikaltimus.

Skyręs kunigui 10 metų kalėjimo, teismas tuo pačiu uždraudė iš dvasininkų luomo išmestam Jacekui S. 15 metų artintis prie savo aukų ir visam gyvenimui uždraudė dirbti su vaikais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.