Ekstremizmu kaltinami asmenys negalės dirbti su britų vaikais

Jungtinė Karalystė imasi rimtesnių veiksmų kovai su radikalimo plėtra. Žmonės nuteisti už terorizmą ir ekstremizmą Jungtinėje Karalystėje sulauks tokių pačių suvaržymų kaip ir seksualinius nusikaltimus įvykdę asmenys. Šiandien Davidas Cameronas ketina paskelbti, kad tokiems asmenims bus automatiškai draudžiama dirbti su vaikais ir pažeidžiamais žmonėmis, rašo „The Independent“.

D.Camerono kalboje šiandien ketina kalbėti apie naujas priemones skirtas kovai su radikalizmo plėtra.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
D.Camerono kalboje šiandien ketina kalbėti apie naujas priemones skirtas kovai su radikalizmo plėtra.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2015, 10:35 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 2:24 AM

Pradėdamas vykdyti naują vyriausybės strategiją, kuri yra skirta kovoti su ekstremizmu, premjeras įsipareigos imtis rimtesnių veiksmų, kad apsaugotų jaunus žmones nuo radikalizacijos.

„Jau anksčiau sakiau, kad mūsų kartai reikės kovoti su islamo ekstremizmu. Tai viena didžiausių socialinių problemų, kurias turime įveikti“, – bus sakoma D.Camerono kalboje.

„Svarbiausia šios naujos strategijos dalis yra dėti daugiau pastangų apsaugoti vaikus ir pažeidžiamus žmones nuo radikalizmo rizikos.

To bus bandoma pasiekti suteikiant tėvams ir viešosioms institucijoms kuo daugiau reikalingų patarimų, įrankių ir praktinės pagalbos“, – apie kovą su ekstremizmu kalbės premjeras.

Naujuosiuose planuose Duomenų atskleidimo ir draudimo tarnyba (Disclosre and Barring Service) įgaus naujų galių. Tokiu būdu bus užtikrinta, kad žmonėms, kurie buvo nuteisti už teroristinę ar ekstremistinę veiklą, bus uždrausta dirbti su vaikais ir pažeidžiamais žmonėmis.

Su vaikais dirbti draudžiama ir seksualinius nusikaltimus įvykdžiusiems asmenims.

Tėvai taip pat turės galimybę paskelbti savo vaikų pasus negaliojančiais, jei baiminsis, kad jų atžalos ketina įsitraukti į ekstremistinę veiklą užsienyje.

Anksčiau tėvai galėjo kreiptis į pasų biurą ir paskelbti vaikų iki 16 metų pasus negaliojančiais, jei įtarė juos ekstremizmu. Liepą buvo paskelbtas šių priemonių pratęsimas: nuo šiol tokią pat galimybę turės šešiolikmečių ir septyniolikmečių tėvai.

„Tai didžiausias mūsų laikų iššūkis, tad skirdamas šiai problemai dėmesį premjeras elgiasi teisingai. Mes visada remsime priemones, kurios yra racionalios, saikios ir paremtos įrodymais“, – sakė leiboristų šešėlinis vidaus reikalų ministras Andy Burnhamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.