Buvusi Latvijos premjerė: „Padėtis šalyje yra nenormali“

Latvijos centro dešinioji

Pasak atsistatydinusios premjerės Laimduotos Straujumos, padėtis yra nenormali ir darosi dar neaiškesnė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pasak atsistatydinusios premjerės Laimduotos Straujumos, padėtis yra nenormali ir darosi dar neaiškesnė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2016, 9:40 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:09 AM

S.Abuoltinia pažymėjo, jog ji nenorėtų tarti „ne“ jokiam konkrečiam kandidatui, bet esamomis sąlygomis, kai valdančiosios koalicijos partneriai nesivaržo smerkti jos vadovaujamos partijos, „Vienybė“ pasakys „ne“.

Partijos lyderė pridūrė, kad atėjo laikas partijoms liautis žaisti su šūkiais ir pradėti dirbti, nes joms tenka atsakomybė valdyti šalį.

S.Abuoltinios nuomone, partijoms tai turi priminti ir šalies prezidentas.

ZZS pirmadienį patvirtino parlamentarą M.Kučinskį savo kandidatu į vyriausybės vadovo postą. Tuo pat metu ZZS valdyba priėmė sprendimą nepalaikyti „Vienybės“ partijos nario Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Karlio Šadurskio kandidatūros.

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis, kuris su vizitu lankosi Švedijoje, kol kas nekomentavo Latvijos vyriausybės sudarymo proceso.

Pasak atsistatydinusios premjerės Laimduotos Straujumos, padėtis yra nenormali ir darosi dar neaiškesnė.

„Dabar padėtis tapo dar neaiškesnė negu buvo rytą. Bijau komentuoti bet kokią kandidatūrą – kai tik vieną pakomentuosiu, žiūrėk, jau pasirodo kita. Palaukime prezidento sugrįžimo, tada pažiūrėsime, kas bus paminėtas“, – pirmadienį sakė L.Straujuma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.