Prieglobsčio prašytojai priekabiavo prie moterų ir baseine

Vokietijos Bornheimo mieste esančios baseino prižiūrėtojai nusprendė nebeįleisti čia vyrų prieglobsčio prašytojų. Toks sprendimas priimtas po to, kai ne viena moteris pranešė patyrusi seksualinį priekabiavimą, rašo „The Independent“.

Bornheime baseiną lankančios moterys taip pat skundėsi patyrusios priekabiavimą.<br>AFP nuotr.
Bornheime baseiną lankančios moterys taip pat skundėsi patyrusios priekabiavimą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2016, 1:45 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 12:14 AM

Bornheimas yra nedidukas miestas, esantis už 20 kilometrų nuo Kelno, kur Naujųjų metų naktį beveik 100 moterų pranešė apie prieš jas vykdytas lytines atakas.

Seksualinius užpuolimus vykdę vyrai, kaip paaiškėjo, daugumoje buvo prieglobsčio prašytojai. O tai pakurstė įtampą ir vokiečių priešiškumą migrantams.

Bornheime baseiną lankančios moterys taip pat skundėsi patyrę seksualinį priekabiavimą, tačiau jokių nusikaltimų – užpuolimų ar išprievartavimų – nenurodė.

„Sulaukėme skundų dėl priekabiavimo ir replikų, kurias laidė grupės jaunų vyrų. Dėl tokio jų elgesio kai kurios lankytojos buvo priverstos išeiti“, – pasakojo baseino atstovai.

Borneimo valdžia tvirtina, kad socialiniai darbuotojai mėgina kalbėtis su prieglobsčio prašytojai dėl jų elgesio. Ir kaip teigė savivaldybės atstovas Markusas Schapka, šie migrantai nebus įleidžiami į baseiną, kol nesupras, kad priekabiavimas nėra priimtinas.

Vokietija ruošiasi pabėgėliams išduoti naujas specialias tapatybės korteles, kurios leistų Bornheimo baseino vykdyti šią praktiką.

Vokietijoje šiuo metu tvyro nerami nuotaika. Pagal naujas apklausas, net 66 proc. vokiečių galvoja, kad jų šalis nesugebės susitvarkyti su į šalį atvykstančiais migrantais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.