Šveicarijoje XIX amžiaus traukinio avarijoje sužeisti 16 žmonių

Šveicarijoje istorinio garvežio traukiamas keleivinis sąstatas šeštadienio vakarą rėžėsi į stovinčią specialiąją geležinkelio mašiną į pietus nuo Ciuricho miesto, o per šią avariją buvo sužeisti 16 žmonių, pranešė policija.

Iš 56 žmonių važiavusių senoviniu traukiniu 16 buvo sužeisti<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Iš 56 žmonių važiavusių senoviniu traukiniu 16 buvo sužeisti<br>AFP/“Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-21 15:42, atnaujinta 2017-06-07 04:45

Vintažiniame XIX amžiaus traukinyje, važiavusiame į Ciurichą, buvo iš viso 56 keleiviai, kai jis sudužo šeštadienį po 23 val. vietos (sekmadienio vidurnakčio Lietuvos) laiku, sakoma Ciuricho policijos pranešime.

Traukinys, kelionę pradėjęs iš stoties vaizdingame Arto-Goldau slėnyje, buvo ką tik išvažiavęs iš Zilbrugo stoties, kai rėžėsi į stovintį ryškiai geltonos spalvos geležinkelio statybų vagoną, nurodė policija.

„Buvo sužeisti iš viso 16 žmonių, įskaitant du traukinio mašinistus“, – sakoma pranešime. Policija nurodė, kad dauguma nukentėjo lengvai, bet dviejų traumos buvo sunkesnės.

40 žmonių, kurie per šį incidentą nesusižeidė, buvo išvežti į Ciurichą priemiestiniu traukiniu ir specialiai užsakytu autobusu.

Policijos atstovas Stefanas Oberlinas sakė AFP, kad tą traukinį veikiausiai buvo išsinuomojusi viena privati grupė, šventusi gimtadienį.

Avarijos priežastis kol kas lieka neaiški, nurodė policija, pridūrusi, kad Šveicarijos transporto saugumo tyrimų valdyba (STSB) pradėjo tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.