Vokietijos pareigūnams liepta negrąžinti migrantų į Turkiją

Egėjo jūroje budinčioms Vokietijos policijos pajėgoms duotas nurodymas negrąžinti į Turkiją pabėgėlių, mėginančių patekti į Europą. Tai šeštadienį pranešė leidinys „Spiegel“.

Vokietijos vyriausybė abejoja, ar Graikijos teritoriniuose vandenyse aptiktų migrantų grąžinimas į Turkiją atitinka ES įstatymus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Vokietijos vyriausybė abejoja, ar Graikijos teritoriniuose vandenyse aptiktų migrantų grąžinimas į Turkiją atitinka ES įstatymus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2016, 1:13 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:00 PM

Jo duomenimis, atitinkamą potvarkį gavo patrulinių katerių „Uckermark“ ir „Boerde“ įgulos, padedančios Graikijos pakrančių apsaugos tarnybai. Užuot grąžinę migrantus Turkijai, įgulų nariai turi gabenti pabėgėlius į Graikijos teritoriją ir ten perduoti juos šios šalies pareigūnams.

Kaip pažymi „Spiegel“, Vokietijos vyriausybė abejoja, ar Graikijos teritoriniuose vandenyse aptiktų migrantų grąžinimas į Turkiją atitinka ES įstatymus.

Teisės ekspertai gali paskelbti tokį žingsnį neteisėtu, kadangi šiuo atveju iškart atsisakoma sudaryti migrantams galimybę pereiti standartinę prašymų suteikti prieglobstį svarstymo procedūrą, paaiškino leidinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.