Estijos prezidentui įteikta „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“

Penktadienį Taline viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius įteikė garbės ženklą „Lietuvos diplomatijos žvaigždė“ šiais metais kadenciją baigiančiam Estijos prezidentui Toomasui Hendrikui Ilvesui.

Ministras L. Linkevičius lankosi Taline.<br>URM nuotr.
Ministras L. Linkevičius lankosi Taline.<br>URM nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 9:43 PM, atnaujinta May 25, 2017, 4:38 PM

Šiuo Lietuvos užsienio reikalų ministerijos apdovanojimu įvertinti Estijos valstybės vadovo nuopelnai stiprinant Lietuvos ir Estijos santykius.

„Prezidentas Ilvesas garsėja kaip labai demokratiškas valstybės vadovas, į pokalbį įtraukiantis kiekvieną, ir savo pavyzdžiu randantis kelią į visų pašnekovų širdis ir protus. Jį neretai galima sutikti neformaliose diskusijose, kukliai sėdintį paskutinėje eilėje su nešiojamu kompiuteriu.

Didelė garbė, kad Prezidentas sutiko priimti šį Lietuvos užsienio reikalų ministerijos apdovanojimą, pabrėžiantį neįkainojamą savybę- paprastai ir kartu labai įtaigiai bendrauti, ir stiprinti santykius tarp valstybių ir žmonių“,- sakė ministras L.Linkevičius.

2008 m. T.H.Ilvesui buvo apdovanotas aukščiausiu Lietuvos valstybiniu apdovanojimu – Vytauto Didžiojo ordinu su aukso grandine.

Penktadienį L.Linkevičius taip pat susitiko su Estijos Respublikos užsienio reikalų ministre Marina Kaljurand ir aptarė bendradarbiavimą energetikos ir transporto srityse, saugumo politikos regione klausimus, Rytų partnerystės politiką, pagalbos Ukrainai ir santykių su Rusija klausimus.

Lietuvos ir Estijos diplomatijos vadovai taip pat aptarė pasirengimą liepos pradžioje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui Varšuvoje.

Lietuvos užsienio reikalų ministras pažymėjo, kad Baltarusija toliau vysto atominės elektrinės projektą nesilaikant tarptautinių branduolinės saugos konvencijų reikalavimų bei numatytų procedūrų.

„Tai, kad apie statybos metu įvykusius incidentus sužinome iš spaudos tik patvirtina mūsų nerimą ir dar kartą iliustruoja, jog tarptautiniai ekspertai privalo turėti galimybę patikrinti kaip vystomas šis projektas, įskaitant ir betarpišką ES ekspertų dalyvavimą testavime nepalankiausiomis sąlygomis“, – sakė L.Linkevičius.

Lietuvos ministras akcentavo, kad Baltarusijos AE saugumo klausimas turi būti aktyviai keliamas visuose atitinkamuose tarptautiniuose formatuose.

Ministras L. Linkevičius gegužės 13-14 dienomis lankosi Taline, kur dalyvauja tarptautinėje Lennart Meri konferencijoje. Ministras šeštadienį, gegužės 14 d., skaitys pranešimą apie atgrasymo ir kolektyvinės gynybos svarbą atsakant į saugumo iššūkius, su kuriais susiduria NATO šalys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.