Turkijos ministras įsitikinęs – Europa ją „žemina“

Turkijos užsienio reikalų

M.Cavusoglu pareiškė, kad Europa „žemina“ Turkiją.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
M.Cavusoglu pareiškė, kad Europa „žemina“ Turkiją.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-15 11:05, atnaujinta 2017-05-15 22:10

„Turkijos žmonės yra traumuoti“ nesėkmingo liepos 15-osios pučo, laikraščiui „Bild“ sakė M.Cavusoglu, kurio interviu buvo paskelbtas pirmadienį.

„Užuot padėjusios Turkijai, Europos šalys mus žemina“, – sakė jis.

ES ir Turkijos santykiai pablogėjo po bandymo Turkijoje nuversti prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą ir Europa yra sunerimusi dėl priemonių, kurių Ankara ėmėsi po to nesėkmingo pučo.

Turkija piktai atmetė ES kritiką, kad vykdomais „valymais“ gali būti pažeidžiamos teisių normos, kurias Ankara turi įvykdyti pagal susitarimą mainais į bevizį kelionių režimą ir derybų dėl narystės bloke paspartinimą.

M.Cavusoglu teigimu, Turkija dėjo intensyvias pastangas, „kaip nedaugelis kitų šalių, kad įvykdytų įstojimo į ES sąlygas“.

Mainais Turkija iš 28 narių Bendrijos sulaukė „tik grasinimų, įžeidimų ir visiško blokavimo“.

„Klausiu savęs, kokį nusikaltimą mes padarėme? Kodėl toks priešiškumas?“ – sakė M.Cavusoglu, kuris trečiadienį apkaltino ES „drąsinant“ perversmo sąmokslo dalyvius.

Jis dar kartą pareiškė Turkijos reikalavimą leisti jos piliečiams be vizų keliauti į ES – mainais į kovo mėnesį pasiektą, prieštaringai vertinamą susitarimą migrantų srautui į Europą sustabdyti.

„Tai aišku: arba mes drauge taikome visus susitarimus, arba mes juos visus atidedame“, – sakė M.Cavusoglu, atsakydamas į „Bild“ klausimą, ar Turkija leis šimtams tūkstančių migrantų ir pabėgėlių bandyti nuo jos krantų pasiekti Graikiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.