Čekija ieško išeities iš politinės krizės

Čekijos politiniai lyderiai trečiadienį susitinka su šalies prezidentu Milošu Zemanu, ieškodami išeities iš politinės krizės, kurią išprovokavo premjero sprendimas atsistatydinti kartu su savo vyriausybe dėl itin abejotinų finansų ministro verslo reikalų.

Premjeras M.Sobotka (dešinėje) ir finansų ministras A.Babišas ieško išeities iš politinės suirutės. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Premjeras M.Sobotka (dešinėje) ir finansų ministras A.Babišas ieško išeities iš politinės suirutės. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 1:47 PM, atnaujinta May 3, 2017, 1:51 PM

Ministras pirmininkas Bohuslavas Sobotka antradienį paskelbė, kad traukiasi iš pareigų. Savo sprendimą jis motyvavo tuo, kad finansų ministras, milijardierius verslininkas Andrejus Babišas neišsklaidė abejonių, kad vengė sumokėti mokesčius.

A.Babišas yra B.Sobotkos Socialdemokratų partijos (CSSD) politinis oponentas. Jis vadovauja centristiniam judėjimui „Nepatenkintų piliečių akcija“ (ANO), kuriam prognozuojama pergalė spalį vyksiančiuose rinkimuose.

A.Babišas tvirtina neturintis priežasčių atsistatydinti.

M.Zemanas, turintis teisę pasirinkti kandidatą į premjerus, trečiadienį numatęs susitikti su A.Babišu ir B.Sobotkos pavaduotoju, vidaus reikalų ministru Milanu Chovanecu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.