Skambią kalbą Marine Le Pen nusižiūrėjo nuo priešininko

Dėl Prancūzijos prezidento posto kovojanti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų Marine Le Pen apkaltinta plagijavimu. Vienoje kalboje ji kartojo savo priešininko François Fillono, kurį nugalėjo pirmajame ture, žodžius.

M.Le Pen nuplagijavo dalį savo kalbos nuo buvusio priešininko F.Fillono. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
M.Le Pen nuplagijavo dalį savo kalbos nuo buvusio priešininko F.Fillono. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 9:07 AM, atnaujinta May 3, 2017, 9:09 AM

Paryžiaus Vilpento komunoje pirmadienį kalbą sakiusi M.Le Pen sulaukė kritikos lavinos dėl to, kad žodis į žodį nukopijavo kelias dalis kalbos, kurią balandžio 15 d. sakė konservatyviosios Respublikonų partijos kandidatas F.Fillonas.

Pastarasis pralaimėjo M.Le Pen bei centristų kandidatui Emmanueliui Macronui ir nepateko į antrąjį Prancūzijos prezidento rinkimų turą, kuris vyks šį sekmadienį, gegužės 7 dieną, rašo "Lietuvos rytas", remdamasis BBC ir "The Guardian".

Todėl dėl F.Filloną rėmusių rinkėjų dabar kovoja likę du kandidatai.

Partijos „Nacionalinis frontas“, kurios pirmininko posto laikinai atsisakė M.Le Pen, atstovas Florianas Philippotas gynėsi, kad prieštaringai vertinama kandidatė tenorėjo parodyti pritarimą daliai F.Fillono idėjų. O tai esą, pasak F.Philippoto, įrodė, kad M.Le Pen yra pasaulietiška.

M.Le Pen sulaukė ir savo kampanijos vadovo Davido Rachline’o palaikymo – jis tikino, jog moters kalba buvo būdas pagerbti F.Filloną.

Anot D.Rachline’o, F.Fillono rėmėjams tai patiko.

F.Fillonas buvo pirmaujantis kandidatas kovoje dėl Prancūzijos prezidento posto iki tol, kol jo populiarumą gerokai apkarpė finansinis skandalas.

Jis sulaukė kaltinimų, kad savo žmonai išmokėjo šimtus tūkstančių eurų valstybinių lėšų, nors ji beveik nedirbo savo darbo.

M.Le Pen ir F.Fillono kalbų panašumus pirmą kartą į viešumą iškėlė tinklalapio „YouTube“ kanalas „Ridicule TV“.

Šį kanalą įkūrė F.Fillono rėmėjai – anksčiau jie ten įkeldavo vaizdo įrašus, kuriuose buvo kritikuojamas centristas E.Macronas.

„Ridicule TV“ abiejų politikų kalbas palygino, kad žiūrovai patys susidarytų nuomonę, ar M.Le Pen galima kaltinti plagijavimu.

Internautams į akis krito net trys M.Le Pen kalbos dalys, kurios beveik visiškai nukopijuotos nuo F.Fillono.

„Taip pat matome Reino pasienį, kuris yra atviriausias, pavojingiausias, daugiausia žadantis.

Tai – vokiškasis pasaulis, su kuriuo dažnai konfliktavome ir su kuriuo ateityje įvairiai bendradarbiausime“, – balandį kalbėjo F.Fillonas.

M.Le Pen pirmadienį sakytoje kalboje žodžius dėliojo beveik taip pat: „Taip pat matome Reino pasienį, kuris yra atviriausias ir daugiausia žadantis.

Tai – vokiškasis pasaulis, su kuriuo ateityje įvairiai bendradarbiausime, jei atkursime santykius, pritinkančius sąjungininkams, o ne pavaldiniams.“

Nors ši M.Le Pen kalba turėjo būti esminė prieš šiandien vyksiančius televizijos debatus tarp jos ir E.Macrono, kraštutinių dešiniųjų pažiūrų kandidatei nepasisekė ir pagrindinė aptarinėjama tema buvo plagijavimas.

Be to, socialiniuose tinkluose tarsi grybai po lietaus pradėjo dygti pašaipūs komentarai.

Likus vos kelioms dienoms iki antrojo rinkimų turo šie įvykiai galbūt pakenks M.Le Pen galimybėms tapti prezidente.

Bet naujausios apklausos ir taip rodo, kad sekmadienį vyksiančius prezidento rinkimus turėtų laimėti E.Macronas, kurį remia apie 60 proc. prancūzų.

E.Macronas pirmadienį sakytoje kalboje pažadėjo rinkėjams „iki paskutinės akimirkos“ kovoti prieš M.Le Pen idėjas – tai, kaip ji supranta demokratiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.