Prancūzijos pirmosios ponios dukra gina mamą nuo pavyduolių

Prancūzijos vadovo įdukrai, jauniausiai pirmosios ponios atžalai iš pirmosios santuokos Tiphaine Auziere įsipyko apkalbos. Ji mano, jog lyderio ir jo žmonos amžiaus skirtumu rūpinasi tik tie, kurie pavydi.

Pirmosios ponios duktė T.Auziere ir pati ruošiasi įsilieti į valstybės politiką.<br>AP nuotr.
Pirmosios ponios duktė T.Auziere ir pati ruošiasi įsilieti į valstybės politiką.<br>AP nuotr.
 E.Macronas ir jo žmona Brigitte.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 E.Macronas ir jo žmona Brigitte.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“ ir „The Guardian“ inf.

May 16, 2017, 9:26 AM, atnaujinta May 16, 2017, 12:58 PM

Ketvirčio amžiaus skirtumas tarp 39-erių Emmanuelio Macrono ir žmonos Brigitte, kuri buvo jo mokytoja, tapo viena karščiausiai aptarinėjamų temų pasaulio žiniasklaidoje.

Prieš sekmadienį vykusią naujojo prezidento inauguraciją B.Macron duktė iš pirmosios santuokos interviu prisipažino, kad tokios diskusijos ją siutina.

32-ejų teisininkė T.Auziere kaltino politinius oponentus kurstant seksistines ir amžiaus pagrindu diskriminuojančias atakas prieš jos motiną. Esą tai priešininkai daro akinami baisaus pavydo.

„Manau, kad negalime likti abejingi, kai vyksta tokie dalykai.

Tai, kad tokio pobūdžio vieši išpuoliai vyksta XXI amžiaus Prancūzijoje, mane siutina, – televizijos kanalui BFMTV kalbėjo moteris. – Tai atakos, kurios niekada nebūtų nukreiptos prieš vyrą politiką arba prieš vyrą, kuris būtų moters politikės antroji pusė. Regiu daug pavydo ir tai man atrodo absoliučiai nepriimtina.“

Pati T.Auziere ne tik palaiko šiltus santykius su savo motinos antruoju vyru, bet ir yra jo partijos „Respublika, pirmyn!“ („La Republique en marche!“) narė – birželį kaip šios politinės jėgos kandidatė ji sieks vietos parlamente.

„Iš tiesų gyvenime viskas yra atvirkščiai: sutikau daugybę žmonių, kurie žavisi tuo, ką ji daro, jos darbu, įsitraukimu. Jei žmonės neturi ko daugiau veikti, tik kritikuoti, tegul jie tuo užsiima. Mus visus tokios kalbos tik suartina“, – tikino T.Auziere.

B.Macron, kaip ir jos vyras Emmanuelis, užaugo Amjene. Jos šeima mieste plėtojo klestintį šokolado verslą. Iš pirmosios santuokos su bankininku Andre Louis Auziere’u Brigitte turi tris vaikus: sūnų ir dvi dukteris. Viena jų buvo E.Macrono bendraklasė.

2006 metais ji paliko A.L.Auziere’ą ir po metų ištekėjo už E.Macrono, kuris tuo metu gyveno Paryžiuje. Juodu susipažino, kai E.Macronas buvo 16-metis mokinys, o Brigitte – dramos būrelio, kurį jis lankė, mokytoja.

Po santuokos pora gyveno Paryžiuje, kur E.Macronas baigė studijas, o ji įsidarbino mokykloje.

Manoma, kad B.Macron bus išskirtinė pirmoji ponia, – ji pasiryžusi aktyviau įsitraukti į šalies valdymą nei jos pirmtakės. Žmonos palaikymo ir pagalbos tikisi ir ką tik prisiekęs Prancūzijos lyderis.

„Ji visuomet bus matoma, prezidento rūmuose turės balsą, požiūrį. Ji bus kartu su manimi – kaip visada buvo, bet dabar eis ir viešąsias pareigas“, – tikino E.Macronas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?