Buvusi politiko žmona ragina iš Seimo išvaryti svetimautojus

Buvusi vieno garsaus Lenkijos politiko žmona kreipėsi į Seimo vadovybę su ypatingu pasiūlymu. Ji ragina priimti įstatymą dėl sutuoktiniams neištikimų parlamentarų pašalinimo iš pareigų.

A.Kaminska daugybei žurnalistų perskaitė savo parašytą psalmę, kurioje ragino sugrįžti ją išdavusį vyrą. Bet jis tik pasišaipė iš buvusios sutuoktinės.
A.Kaminska daugybei žurnalistų perskaitė savo parašytą psalmę, kurioje ragino sugrįžti ją išdavusį vyrą. Bet jis tik pasišaipė iš buvusios sutuoktinės.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, Specialiai LR, Varšuva

2017-06-01 09:18, atnaujinta 2017-06-01 09:20

Valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos (TTP) narė 39 metų Anna Kaminska partijos vadovybei pateikė labai radikalų įstatymo projektą.

Pagal jos pasiūlymą, Santuokos sakramentą sulaužęs parlamentaras ar senatorius būtų ne tik šalinamas iš pareigų valdžios institucijoje, bet ir niekada nebegalėtų kelti savo kandidatūros per rinkimus. Maža to, jis būtų teisiamas.

Moteris tokį įstatymą sugalvojo po to, kai ją su dviem dukrelėmis prieš trejus metus paliko 40-metis vyras parlamentaras Mariuszas Kaminskis.

Šeimą jis išdavė susidėjęs su dešimčia metų jaunesne partijos kolege.

Moteriai toks sutuoktinio poelgis buvo visiškai netikėtas ir ypač skaudus, nes M.Kaminskis į Seimą pateko reklamuodamasis kaip katalikiškų ir moralinių vertybių gynėjas, šalies patriotas.

A.Kaminska su vyru susipažino dalyvaudama bažnytines vertybes aukštinančioje Jaunalenkių organizacijoje, vėliau įsitraukė į katalikiškos TTP veiklą.

Jos sutuoktinis M.Kaminskis išgarsėjo dėl demonstracijų prieš gėjus organizavimo, o patekęs į Seimą dažnai rėžė kalbas apie tai, kad tik tikėjimas ir katalikiška moralė gali išgelbėti tautą nuo degradavimo.

Prieš trejus metus M.Kaminskis buvo išmestas iš TTP, mat Seimo rinkimų išvakarėse pateko į sukčiavimo skandalą.

Parlamentaras tvirtino, kad į komandiruotę Ispanijoje vyksta automobiliu, bet iš tiesų skrido pigiomis oro linijomis ir pasisavino neva benzinui išleistus valstybės pinigus.

Paaiškėjo ir tai, jog seimūnas Ispanijoje nedalyvavo tarparlamentiniuose susitikimuose, kaip buvo nurodęs, o nerūpestingai vartėsi paplūdimyje.

Netrukus kilo ir dar didesnis skandalas: vyras užmezgė slaptą romaną su 10 metų jaunesne partijos kolege. Ją jis neseniai vedė.

Viena su dviem dukrelėmis palikta žmona A.Kaminska iš pradžių žiniasklaidoje paviešino pačios sukurtą specialią psalmę, kurioje skelbė atleidžianti neištikimam vyrui ir ragino jį grįžti į šeimą.

Bet kai jos žodžius neištikimas vyras viešai išjuokė, A.Kaminska ėmė rinkti parašus savo sugalvotam įstatymui „Dėl moralinių nuostatų Seime sugriežtinimo“ priimti.

Moteris taip pat paviešino seksologų ataskaitas, liudijančias, kad keturi penktadaliai iširusių santuokų baigiasi dėl ištikimybės priesaikos sulaužymo.

Todėl ji pareiškė, kad tautos moralinį atgimimą reikia pradėti nuo Seimo ir Senato.

A.Kaminskos siūlymui kol kas nepritarė kolegos TTP vadovai, o dauguma ekspertų įstatymo projektą išjuokė.

Mat jį priėmus esą nukentėtų tik išsiskyrę seimūnai, o tie, kurie laužo Santuokos sakramentą slapta lankydamiesi pas meilužes ar viešnamiuose, liktų nenubausti.

A.Kaminska nekreipia dėmesio į tokius argumentus ir toliau renka parašus savo sumanytam įstatymo projektui.

Be to, TTP narė pranešė pati ketinanti tapti Seimo nare ir sugalvojo įkurti naują partiją, į kurią būtų priimami tik susituokę ir religingi asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.