Theresa May: „Įrodėme, kad abejojantieji dėl „Brexit“ klysta“

Didžiosios Britanijos vyriausybė „įrodė, jog abejojantieji klysta“, pareiškė sekmadienį ministrė pirmininkė Theresa May, Europos Sąjungos lyderiams prieš porą dienų pritarus, kad ateinančiais metais būtų pradėtas kitas „Brexit“ derybų etapas.

Theresa May i<br>AFP/
Theresa May i<br>AFP/
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2017, 4:26 PM, atnaujinta Dec 17, 2017, 4:27 PM

27 ES šalių vadovai penktadienį pritarė tam, kad iki šiol strigusiose „Brexit“ derybose būtų galima pereiti prie pereinamojo laikotarpio ir būsimų prekybos santykių klausimų.

Laikraštyje „The Sunday Telegraph“ išspausdintame straipsnyje Th. May teigia, kad „pastarosios dešimt dienų žymi naują etapą mūsų derybose dėl išstojimo iš Europos Sąjungos“. Siųsdama žinią apie savo ryžtą, britų premjerė pareiškė, kad „Brexit“ priešininkai nepakenks jos planams.

„Nepaisant viso to triukšmo, mes dirbame savo darbą, – pareiškė Th. May. – Nepaisant visų tų, kurie siekia perkalbėti Britaniją, mes užtikriname geriausią ir ambicingiausią „Brexit“ susitarimą visai Jungtinei Karalystei.“

Britų premjerė, siekianti išlaikyti valdžią itin skaldančio išstojimo proceso metu, praėjusį trečiadienį sulaukė skaudaus politinio smūgio parlamente, kai Bendruomenių Rūmai nubalsavo už tai, kad parlamentarams būtų suteikta teisė balsuoti dėl galutinio „Brexit“ susitarimo.

Anot britų premjerės, dabar ketinama nedelsiant pradėti derybas dėl „įgyvendinimo laikotarpio“, kuris prasidės vos tik Britanija oficialiai pasitrauks iš Bendrijos 2019 metų kovą. Tačiau kai kurie Konservatorių partijos nariai jau dabar leido suprasti, kad nepritars tvarkai, kuri būtų labai panaši į tebegaliojančią ES narystę pereinamuoju laikotarpiu link naujų dvišalių santykių.

Iki JK pasitraukimo iš ES liko labai nedaug laiko, ir per tą laiką reikia pasiekti itin daug sričių apimantį skyrybų susitarimą. Manoma, kad iš pradžių bus deramasi dėl dvejų metų pereinamojo laikotarpio ir tam tikro apibrėžtumo užtikrinimo verslui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.