Lietuvių pamėgtoje šalyje siautėja nusikalstamos grupuotės

Italijos nusikalstamos grupuotės toliau siautėja. Netoli Neapolio centro buvo sušaudyta moteris. Miesto pareigūnai beveik neabejoja, kad tai buvo su mafijos klanų kova susijusi žmogžudystė.

Kai Casalesi klano bosas M.Zagaria 2011-aisiais buvo suimtas, Italijos policija šventė, bet klanai nenurimo.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Kai Casalesi klano bosas M.Zagaria 2011-aisiais buvo suimtas, Italijos policija šventė, bet klanai nenurimo.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „Il Mattino“, „Internapoli.it“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Jan 25, 2018, 9:34 PM

Annamaria Palmieri buvo nušauta visai netoli Neapolio uosto, San Džovani a Tedučijaus rajone.

Žudikas tris kulkas nukreipė į 54-erių moters veidą – tai žmogžudystės būdas, kurį mafiozai taiko svarbiausiems klanų nariams pašalinti.

Moterys dažnai atlieka svarbų vaidmenį Neapolio mafijos šeimose, kurių susivienijimas žinomas „Camorra“ pavadinimu. Neabejojama, kad tokį turėjo ir A.Palmieri.

Policija taip pat neabejoja, kad sušaudymas – kurios nors miesto mafijos šeimos darbas.

Vargingas Neapolio rajonas, kuriame nužudyta moteris, – visai netoli centro, bet čia itin aktyviai veikia mafiozai.

Rajone gyvenančios šeimos susiduria su atkakliu banditų verbavimu – jaunuoliai viliojami stoti į nusikalstamas grupuotes.

Be to, žinoma, kad nužudytoji A.Palmieri buvo susijusi su mafijos Formicolų klanu. Ji kaltinta neteisėtai pasisavintos nuosavybės naudojimu, siejama su įvairių nusikaltimų organizavimu.

Žmonos, motinos, seserys dažnai tampa įkalintų mafiozų atstovėmis laisvėje – padeda jiems valdyti šeimas ir kontroliuoja gaujos pinigų išskirstymą klano nariams.

Antai gruodį buvo suimtos 4 moterys. Jos artimai susijusios su įkalintu mafijos bosu Michele Zagaria, kuris vadovavo Casalesi klanui – tai buvo nusikaltėlio sesuo ir trys jo brolių žmonos.

Šioms moterims buvo skirtas namų areštas. Joms buvo atnešami pavogti daiktai, moterys kas mėnesį klano nariams mokėjo 2,5 tūkst. eurų.

Tačiau jeigu jis patupdomas į kalėjimą, jo pareigas perima žmona arba sesuo. Moteris tampa pagrindiniu mafiozo saitu su gauja.“

Žinoma, kad A.Palmieri dažnai atlikdavo Formicolų klanui reikiamus darbus: saugojo pavogtus daiktus, pristatydavo nedideles narkotikų siuntas, padėdavo slapstytis policijos ieškomiems žmonėms.

Kol kas policija neatmeta jokių versijų.

Gali būti, kad ją nužudė kitos, konkuruojančios Neapolio mafijos šeimos – Mazzarellų nariai. Gali būti, kad jos iškilimo nenorėjo saviškiai. Yra įtarimų, kad ji galėjo bendradarbiauti su tyrėjais ir, sužinoję moters išdavystę, ją nužudė kiti mafiozai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.