Medikai prabilo apie stebuklą: vaiką pagimdė komos ištikta motina

Kūdikis 12 savaičių ištūnojo į komą patekusios motinos pilve ir pasaulį išvydo gerokai per anksti, bet mažylės gimimą Lenkijos gydytojai vadina stebuklu. Dabar meldžiamasi, kad pabustų jos motina.

Mergytė gimė trimis mėnesiais per anksti, tačiau po 10 savaičių sustiprėjo.<br>„123rf.com“ nuotr.
Mergytė gimė trimis mėnesiais per anksti, tačiau po 10 savaičių sustiprėjo.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Varšuva

Jun 2, 2018, 3:36 PM, atnaujinta Jun 2, 2018, 3:37 PM

„Tai prilygsta stebuklui“, – pareiškė Lodzės universitetinės ligoninės Ginekologijos skyriaus vadovas Krzystofas Szaflikas komentuodamas mažylės Nikolos, kurią pagimdė komos būsenos motina, išrašymą iš ligoninės.

Kūdikis gimė 3 mėnesiais per anksti ir svėrė vos 850 gramų. Po 10 savaičių iš ligoninės išrašyta ir senelei Izabelai perduota Nikola jau sveria 3200 gramų.

Daugelis mergaitę prižiūrėjusių medikų šią istoriją pavadino stebuklu.

K.Szaflikas pareiškė, kad kūdikis galėjo žūti per avariją, nes motina patyrė daugybinius lūžius ir sumušimus.

Be to, motinai buvo padarytos sudėtingos operacijos, kurių metu jai buvo leidžiami vaistai, galintys pakenkti vaisiui.

Nerimauta ir dėl medikamentų, kuriais palaikoma mažylės motinos gyvybė, poveikio.

Kad išsaugotų motinos ir kūdikio gyvybę, Lodzės ligoninėje buvo suformuota speciali įvairių specialybių gydytojų bei slaugių brigada.

„Pradžioje visi vis dėlto buvome nusiteikę skeptiškai ir į kūdikio gyvybės išgelbėjimą daug vilčių nedėjome“, – pareiškė Neišnešiotų vaikų skyriui vadovaujanti profesorė Ewa Gulczynska.

Profesorė aiškino, kad už Nikolos gyvybę ligoninėje nuolatos meldėsi ne tik jos seneliai ir motinos draugai, bet ir dauguma kūdikį globojusių medikų.

Pastarieji stengėsi mergaitę motinos įsčiose išlaikyti kiek galima ilgiau, bet nesibaigus šeštajam nėštumo mėnesiui staiga nubėgo vandenys, ir atlikus cezario pjūvį Nikolai teko ateiti į pasaulį.

Medikai ilgai nedrįso patvirtinti, kad mažylė gyvens, tačiau ji, nepaisant daugybės komplikacijų, iškopė iš krizinės būklės, sustiprėjo ir jau vystosi normaliai.

„Ši mergaitė yra tarsi saulės spindulėlis, visiems ją besirūpinusiems suteikusi daugybę pozityvios energijos“, – džiaugėsi E.Gulczynska.

Gydytojai pastebėjo, kad į palatą atnešus Nikolą, suaktyvėja komos būsenoje tebesančios jos motinos širdies veikla, sąmonės neatgaunanti Wioleta tarsi nušvinta.

„Nikola yra tokia panaši į savo motiną, jog kai žiūriu į ją tarsi matau Wioletą kūdikystėje“, – tvirtina teisiška kūdikio globėja tapusi senelė Izabela.

Moteris nepraranda vilties, kad įvyks dar vienas stebuklas – duktė atgaus sąmonę ir pati priglaus Nikolą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.