Kraupi tragedija: ant šaligatvio užskriejęs BMW užmušė du mažylius (video)

Sukrečiančiame vaizdo įraše užfiksuota, kaip BMW markės automobilis skrieja tiesiai dviejų mažamečių, tėvų sodinamų į vežimėlius, link, - praneša dienraštis „Dailymail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2012, 2:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:15 AM

Kraują stingdančiuose vaizduose, užfiksuotose stebėjimo kameros, mašina yra vos keli metrai nuo šeimos, laukiančios prie perėjos judrioje sankryžoje Leicesteryje. Vienerių metų Oliwieris Baczykas žuvo vietoje, o dvejų Zofia Tabaka mirė ligoninėje.

Manoma, kad prieš tai, kai BMW užšoko ant šaligatvio ir atsitrenkė į žmones, jis įvažiavo į „Mini Cooper“ automobilį, tačiau dar tiksliai nežinoma, kas sukėlė avariją.

Du kiti vietoje buvę pėstieji, kaip manoma mažylių tėvai, 29-erių ir 28-erių metų vyrai, patyrė nedidelius sužalojimus.

Incidentas įvyko ryte, 9 val. 52 min. vietos laiku Leicesteryje. Sulaikyti 40-ies metų moteris ir 61-erių vyras. Jie laikinai paleisti, kol policija atlieka tolesnį tyrimą. Policijos atstovo teigimu, pagrindiniai nelaimingo atsitikimo dalyviai yra tamsus BMW ir raudonas „Mini Cooper“.

Verslininkas Bobas Youngas, kurio stebėjimo kameros užfiksavo susidūrimą, sakė: „Jie laukė, kol pasikeis šviesoforo signalas, kai BMW trenkėsi į „Mini“, nučiuožė keliu, užšoko ant šaligatvio ir partrenkė vaikučius.“

Į įvykio vietą žmonės jau su tuntus gėlių ir užuojautos žinučių. 38-erių statybininkas Dave'as Marshas pasakojo, kaip jis mėgino išgelbėti vaikus po smūgio. „Mes tvarkėme parduotuvės fasadą, langas buvo išimtas, tad mes išgirdome begalinį trenksmą. Pažvelgėme laukan tuo metu, kai BMW įskriejo į pėsčiųjų perėją“, - pasakojo vyras.

„Galėjome girdėti, kaip suriko vyras. Puoliau į lauką ir pirmas dalykas, kurį išvydau, buvo berniukas, gulintis ant žemės. Ėmiau šaukti „kvieskit greitąją pagalbą“. Jis buvo kaip skudurinė lėlė, visai nejudėjo, beviltiškai gulėdamas, iškritęs iš vežimėlio. Vaikas plūdo kraujais, o galvytė buvo praskelta“, - baisius vaizdus prisiminė statybininkas.

D. Marshas teigė, jog kiti žmonės puolė prie mergaitės, todėl jis liko su berniuku, laikė jo ranką ir stengėsi, kad jis jaustųsi patogiau. Vyras taip pat pasakojo, kad žmonės nešė paltus ir antklodes, kad vaikai nesušaltų. Statybininko teigimu, jis dar buvo gyvas – kažkas, mokantis teikti pirmąją pagalbą patikrino, ar berniukas kvėpuoja. Vaiko motina atvyko ir išvažiavo kartu su greitąją pagalba.

„Ji kartu su policininkais ir keletu šeimos narių šiandien grįžo į tragedijos vietą nešina gėlėmis. Tai košmaras. Jei jie būtų stovėję trimis žingsniais toliau, tikriausiai būtų išsigelbėję“, - baisėjosi vyras.

Apie nutikimą pasakojo ir Karzanas Nasroullahas, netoliese turintis automobilių plovyklą. Atvykęs į darbą, jis taip pat išgirdo smūgį. Apsižvalgęs pamat ant kelio gulinčius du vyrus ir du mažylius.

Kitas prekybininkas Bobas Youngas sakė: „Tai siaubinga. Visi labai sukrėsti. Netoliese dirbę statybininkai nė nemirktelėję puolė gelbėti sužeistųjų. Jie elgėsi pavyzdingai ir padėjo tiek, kiek galėjo, kol atvyko greitoji.“

Policija vis dar aiškinasi nelaimės aplinkybes ir ragina visus, ką nors mačiusius, pranešti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.