Amsterdamo oro uoste – Antrojo pasaulinio karo bomba

Nespėjus nuo įtampos radus bombą lengviau atsikvėpti Vokietijos Miuncheno miestui, baimė sukaustė Nyderlandų sostinę Amsterdamą. Amsterdamo Schipholio oro uoste rasta Antrojo pasaulinio karo laikų bomba.

Oro uosto atstovų teigimu, su bomba susiję tyrimai gali užtrukti keletą valandų – tiek laiko gali vėluoti skrydžiai.<br>EPA-ELTA
Oro uosto atstovų teigimu, su bomba susiję tyrimai gali užtrukti keletą valandų – tiek laiko gali vėluoti skrydžiai.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-29 13:04, atnaujinta 2018-03-17 02:15

Kaip rašo focus.de, dalis oro uosto teritorijos saugumo sumetimais buvo užtverta. Į įvykio vietą atskubėję sprogmenų ekspertai patikrino ir nukenksmino bombą. Terminalas C, iš kurio vykdomi skrydžiai į Šengeno erdvės šalis, evakuotas ir uždarytas.

Daiktas, panašus į Antrojo pasaulinio karo laikų bombą, buvo rastas prieš 8 val. ryto. Ją pastebėjo statybos darbus vykdę darbininkai.

Oro uosto atstovų teigimu, su bomba susiję tyrimai gali užtrukti keletą valandų – tiek laiko gali vėluoti skrydžiai.

Schipholio oro uostas yra apie 14 km nuo Amsterdamo. Tai ketvirtasis pagal dydį Europos uostas. Pernai jis aptarnavo apie 49,8 mln. keleivių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.