Skandalas estų kariuomenėje – rusų turtuolio sūnūs kasėsi kapus

Estiją sukrėtė skandalas kariuomenėje, kurį netruko iškart pasigauti ir Rusijos žiniasklaida. Pranešta, kad rusų milijonieriaus dvyniai sūnūs vyresnių tarnybos draugų buvo verčiami kastis sau kapą, grasinant automatu. Rusijos žiniasklaida tvirtina, kad incidentą, įvykusį prieš dvi savaites, buvo bandoma nuslėpti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2012, 9:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:17 AM

Kaip rašo Estijos portalas „Postimees“, broliai, kurių pavardės neatskleidžiamos, buvę Talino Manniku stovykloje, rugpjūčio 13-osios naktį turėjo atlikti keletą jiems skirtų užduočių, kurių kulminacija tapo kapų sau kasimas, šviečiant automobilių žibintams.

„Sakė, kad jeigu dingsime, niekas mūsų neverks. Kad po to mus išsiųs namo lavonams skirtuose maišuose, ir kadangi mes būsime su ginklais, tai atrodys kaip pabėgimas iš karinio dalinio. Ir niekas mūsų negedės. Po to mums davė dešimt sekundžių, kad pateiktume atsakomąjį pasiūlymą. Mes pažadėjome, kad toks elgesys iš mūsų pusės nepasikartos, bet jie atsakė, kad jų tai nedomina“, - pasakojo vienas iš galimai nukentėjusių rusų.

Pasak brolių, incidentas baigėsi įspėjamuoju šūviu į orą.

Tyrimą atliekantys Estijos armijos pareigūnai tvirtina, kad jokių grasinimų nebuvo. Kariams tiesiog buvo liepta kasti griovius.

Praėjus dviem dienoms po incidento broliai buvo išsiųsti į rezervą „dėl sveikatos būklės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?