Mirė Susivienijimo bažnyčios lyderis Sun Myung Moonas

Save pranašu vadinęs ir tūkstančius porų visame pasaulyje palaiminęs Sun Myung Moonas mirė sulaukęs 92 metų. Mirtis Susivienijimo bažnyčios lyderį ištiko Pietų Korėjos sostinėje Seule. Daugybę pasekėjų visama pasaulyje turėjęs ir didelius turtus susikrovęs vyras buvo apsilankęs ir Lietuvoje. Jo vizitą stebėjo ir aprašė "Lietuvos ryto" žurnalistė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2012, 1:34 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:09 AM

Sun Myung Moonas yra palaiminęs tūkstančius porų visame pasaulyje, tačiau ar jos visos laimingai iki šiol gyvena, – abejojama. Mat į šią sektą įtrauktiems žmonėms antrosios pusės yra parenkamos pagal nuotraukas.

Dažniausiai būsimi sutuoktiniai susitinka tik masinių vestuvių dieną.

Tarp tokių masiškai besituokiančių porų yra buvę ir lietuvių.

Vienas jų – Aistis V. nurodė, kad šio religinio judėjimo vadovas turi talentą parinkti vyrui moterį ar moteriai vyrą. Aistis prieš 5 metus buvo susituokęs su baltaruse Natalija.

2000-aisiais Seule (Pietų Korėja), viename stadionų, buvo sutuokta dešimt tūkstančių porų, tarp kurių buvo ir Aistis bei Natalija.

Tuomet šiame stadione apie 20 tūkstančių vedusių porų dar kartą išsakė vienas kitam jungtuvių įžadus.

Vynas – už save ir už kitą

Panašus jungtuvių įžadų atnaujinimas buvo surengtas ir „Forum Palace“ klube, kai jame prieš septynerius metus lankėsi svečias iš Pietų Korėjos.

Prie įėjimo šio susitikimo dalyviams buvo dalijami nedideli indai su vynu.

„Išgerkite vyną, kad parodytumėte savo pasiryžimą gyventi tikros meilės idealais. Tikra meilė – gyventi dėl kito.

Gal ne visi atėjote su sutuoktiniais, tad moteris pirma turėtų pusę vyno išgerti sutuoktinio vardan ir apie jį pagalvoti, o likusią dalį išgerkite savo vardan.

Jeigu esate pora, galite dalytis vienu indeliu – pusę nugeria moteris, po to – vyras. Taip jis pripažįsta meilę ir pagarbą žmonai nusilenkdamas jai“, – per munistų susirinkimą prieš septynerius metus Vilniuje buvo kalbami šie palaiminimo žodžiai.

Po ritualo – plojimai

„Per šeimą sukuriama taika pasaulyje“, – palaiminimo metu geriant išdalytus nedidelius indus vyno nuskambėjo šie žodžiai.

Tarp šios ceremonijos dalyvių buvusi „Lietuvos ryto“ žurnalistė meilės ir taikos vardan taip pat atliko šį ritualą. Munistų meilei liudyti skirtas vynas nė iš tolo nepriminė, kad tai – dievų gėrimas. Tai greičiausiai galėjo būti labai saldi gaiva.

Po šio akto munistų susitikimo dalyviai buvo paraginti paploti sau.

Per renginį prieš 7 metus „Lietuvos ryto“ žurnalistė buvo ne kartą perspėta nekalbinti sektantų ir pagrasinta iš jos atimti susirinkimo medžiagą.

Šis renginys nuo plačiosios visuomenės buvo kruopščiai slepiamas. Į jį buvo galima patekti tiktai pagal iš anksto sudarytus sąrašus. Apie munistų lyderio vizitą žinojo tik šio sąrašo nariai.

Atskrido privačiu lėktuvu

Prieš 7 metus į Lietuvą Sun Myung Moonas su gerokai jaunesne žmona Hak Ja Han Moon bei gausia palyda į Lietuvą atvyko privačiu lėktuvu.

Iš Talino su sekėjais atskridęs munistų lyderio lėktuvas apie 11 val. nusileido Karmėlavoje.

Sun Myung Moonas Vilniuje buvo apsistojęs viešbučio „Radisson SAS Astorija“ prezidentiniuose apartamentuose. Gretimuose kambariuose apsigyveno jo aplinkos žmonės.

Munistų lyderis atsisakė viešbučio maisto. Valgį jam gamino Vilniuje esančios munistų sektos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.