Čekijos prezidentas sukritikavo draudimą pardavinėti stiprius alkoholinius gėrimus

Čekijos prezidentas Vaclavas

Pasak V. Klauso, sprendimas uždrausti pardavinėti alkoholinius gėrimus buvo neprotingas ir gali tik dar labiau paskatinti neteisėtą svaigalų prekybą.<br>EPA-ELTA
Pasak V. Klauso, sprendimas uždrausti pardavinėti alkoholinius gėrimus buvo neprotingas ir gali tik dar labiau paskatinti neteisėtą svaigalų prekybą.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 20, 2012, 9:48 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:36 PM

Pasak V. Klauso, sprendimas uždrausti pardavinėti alkoholinius gėrimus buvo neprotingas ir gali tik dar labiau paskatinti neteisėtą svaigalų prekybą. Prezidento nuomone, situaciją dėl masinių apsinuodijimų alkoholiu išprovokavo „absurdiškai dideli“ mokesčiai, nustatyti alkoholiniams gėrimams, ir tai rodo „visišką valstybės pralaimėjimą šioje srityje“.

Šalies premjeras Petras Necas pareiškė, kad Čekijos vyriausybė ketina atnaujinti alkoholio prekybą, bet tik tada, kai pavyks nustatyti padirbtų svaigalų gamintojus. Jo teigimu, nuo šiol alkoholiniai gėrimai, kurie vėl bus gaminami šalyje, turės būtinai būti ženklinami specialiomis etiketėmis, kur bus nurodyta, jog gėrimų kokybė patikrinta laboratorijoje.

Nuo rugsėjo pradžios Čekijoje ir kaimyninėse šalyse - Slovakijoje ir Lenkijoje - dėl masinio apsinuodijimo nekokybišku alkoholiu mirė per 20 žmonių. Daugiau nei 40 žmonių alkoholiu apsinuodijusių žmonių gydomi ligoninėse, jų būklė sunki. Visi nukentėjusieji vartojo nekokybišką degtinę ir romą. Nustatyti padirbto alkoholio gamybos vietą Čekijos teisėsaugininkams kol kas nepavyko.

Rugsėjo 15 d. Čekijoje uždrausta prekiauti alkoholiniais gėrimais, stipresniais nei 20 proc. alkoholio, o rugsėjo 19 d. šalyje uždrausta stipriųjų svaigalų reklama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.