O. bin Ladenas viena akimi buvo aklas

Grupuotės „Al Qaeda“ lyderis Aymanas al Zawahiri valandos trukmės vaizdo

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 27, 2012, 2:29 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:04 PM

Džihadistų tinklalapyje paskelbtas vaizdo įrašas yra trečiasis serijos „Dienos su imamu“ filmas. Jame A. al Zawahiri pasakoja istorijas apie buvusį „Al Qaeda“ lyderį, kuris žuvo Pakistane per JAV specialiųjų pajėgų reidą 2011 metų gegužę. Dabartinis „Al Qaeda“ lyderis atskleidžia, kad po nelaimės jaunystėje O. bin Ladenas nematė dešine akimi.

A. al Zawahiri taip pat pasakoja, kad Saudo Arabijoje gimęs O. bin Ladenas kadaise priklausė Musulmonų brolijos Saudo Arabijos atšakai, bet devintajame dešimtmetyje buvo iš jos išmestas, nes reikalavo prieš Sovietų Sąjungą Afganistane pradėti džihadą. O. bin Ladenas nuvyko į Pakistaną, kad Pešavare džihadistams perduotų pinigus, bet, kaip teigia A. al Zawahiri, nepakluso Musulmonų brolijos nurodymams ir prisidėjo prie ginkluotos kovos. Tai pirmas kartas, kai O. bin Ladeno aplinkos žmogus skelbia, kad buvęs „Al Qaeda“ lyderis priklausė Musulmonų brolijai.

Manoma, kad vaizdo įrašas darytas prieš du mėnesius, nes jo pradžioje A. al Zawahiri sveikina musulmonus su prasidėjusiu ramadano mėnesiu, kuris baigėsi rugpjūčio 20 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.