Lenkijos sekso simbolis vilioja ir politikus

Kas yra šiuolaikinis Lenkijos autoritetas? Apie tai diskutuojant Varšuvoje niekas nesukelia tiek ginčų kaip 28 metų dainininkė Dorota Rabczewska, gimtinėje labiau žinoma sceniniu slapyvardžiu Doda.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Rytai-vakarai“)

Sep 30, 2012, 11:50 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:36 AM

Jos intelekto koeficientas toks pat kaip kai kurių profesorių, su kuriais ji galėtų drąsiai ginčytis. Bent jau tai rodo intelekto testai. Tačiau D.Rabczewska nesileidžia į filosofines ar panašias mokslines diskusijas. Kam? Yra būdų kitaip sulaukti šlovės, pripažinimo, užsidirbti pinigų.

Todėl įžūliai besikeikianti ir savo iškilias nuogybes vyrams skirtuose žurnaluose mėgstanti demonstruoti mergina nuolat šokiruoja konservatyvią tautiečių dalį ir bažnyčios hierarchus.

Iš tėvo, garsaus sportininko, paveldėjusi sunkų, bet čempionišką charakterį Doda jau paauglystėje pradėjo skinti laurus stadione ir scenoje. Tad neatsitiktinai šiemet vietos moterų žurnalai ir JAV televizijos kanalas CNN paskelbė ją tapus viena iš dešimties žinomiausių lenkių.

Erzina vulgarios skanduotės

Juk koks dainininkas nesvajoja tapti publikos numylėtiniu ir mėgautis visuomeniniu populiarumu? Doda tėvynėje su tokiu reiškiniu susiduria kasdien, nes ją pamatę vaikinai neretai ima garsiai berti skanduotę.

Mergina tuo visai nesidžiaugia, nes skanduotė dažniausiai būna vulgari, kviečianti pasivaišinti ledu: „Doda, Doda, zrob nam loda”, o tai Lenkijoje suprantama kaip kvietimas oralinio sekso.

Tokį raginimą dainininkė gali išgirsti ne tik iš būrelio vaikinų gatvėje ar prekybos centre, bet ir iš keliasdešimties tūkstančių vyrų futbolo stadione. Dėl tos priežasties Doda vengė lankytis stadione netgi tada, kai Varšuvos „Polonia” vartus gynė tuometis jos vyras Radoslawas Maidanas.

Su R.Maidanu Doda nusifilmavo keliuose erotiškuose vaizdo klipuose. Po to priešininkų komandų sirgaliai ir ėmė jos vyrą erzinti minėta skanduote, paplitusia po visą šalį. Tačiau vulgarūs užgaliojimai nors ir erzina, regis, pernelyg netrikdo Lenkijos žvaigždės. Ji išmoko ne tik ignoruoti, bet ir pasinaudoti jai skiriamu dėmesiu.

Pergales suplanavo vaikystėje

Doda neslepia, kad iš tėvo Pawelo, pasaulio sunkumų kilnojimo čempionatų prizininko, paveldėjo kovingumą ir ryžtą siekti užsibrėžto tikslo. Dar būdama pirmokė ji gimdytojams pasakė, kad taps garsia dainininke, ir paprašė ją nuvesti gimtajame Cechanuve į dainavimo bei grojimo fortepijonu pamokas.

Pirmuosius laurus vaikų dainavimo konkursuose Doda pelnė būdama vos dešimties metų. Tuo pačiu metu tėvo įkalbėta paauglė pradėjo lankyti lengvosios atletikos treniruotes ir po metų šalies jaunučių čempionate laimėjo trečiąją vietą bėgdama šimtą metrų.

Regioninėse varžybose mergina pasižymėjo bėgdama įvairias distancijas, šokdama į tolį, stumdama rutulį, todėl treneriai ėmė dėl jos rietis. Visų nusivylimui, paauglė staiga visai liovėsi sportuoti – mat perskaitė žurnale, kad treniruotes lankančios merginos dažniausiai negrįžtamai sustambėja, o tai esą galėjo sutrukdyti jos sceninei karjerai.

Sužibėjo sostinėje

Proga sužibėti suaugusiųjų scenoje atėjo netrukus. Gabią keturiolikmetę paauglę dainuoti miuzikle „Metro” pakvietė Varšuvos teatras „Studio Buffo”. Sostinėje ji užsirašė į privačias dainavimo pamokas pas vieną Muzikos akademijos profesorę ir būdama šešiolikos laimėjo konkursą tapti naujai kuriamos poproko grupės „Virgin” soliste.

Kadangi grupės pavadinimas reiškia nekaltybę, Dodai teko įsijausti į naivios, bet gundančios paauglės vaidmenį ir koncertuoti apsirengus rožiniais rūbais, segint kelnaites vos pridengiančiu sijonėliu.

Toks dainininkės įvaizdis pavertė ją paauglių ir dalies suaugusių vyrų dievaite, ir „Virgin” imta kviesti koncertuoti po visą šalį. Grupė įrašė tris platininiais tapusius dainų diskus, Doda tapo garsiojo Sopoto festivalio laureate, o spauda dainininkę pripažino nauju muzikiniu šalies atradimu.

Prieš penkerius metus mergina pasitraukė iš „Virgin” ir sėkmingai pratęsė karjerą įrašydama solinį diską „Deimantinė kekšė”. Be to, Doda pradėjo pardavinėti savo vardu pavadintus kvepalus, bižuteriją, apatinius rūbus.

Nuomonės išsiskyrė

Vietos muzikos kritikai Dodą nepaliaujamai kritikuoja dėl jos kuriamų dainų tekstų naivumo, banalumo, infantiliškumo. Kita vertus, joks kitas šalies atlikėjas negali pasigirti tokiu populiarumu ir apdovanojimų gausa.

Doda jau pelnė šimtą respublikinių ir tarptautinių apdovanojimų, iš kurių išsiskiria daugkartiniai muzikinių televizijos stočių MTV ir VIVA prizai.

Labiausiai Dodą vertina vyriškoji klausytojų dalis, o tai įrodė ir Lenkijos karių kontingento Irake prašymas vyresnybei. Pastaroji klausė, kurios grupės pageidautų kariai. Jie nedvejodami paprašė atvežti Dodą.

Lenkų kariai tokį kreipimąsi pateikė sužinoję, kad bendražygiams amerikiečiams dainuoti atvyko jų pageidauta Scarlet Johanson. Lenkijos gynybos ministerija kreipėsi dėl koncerto į Dodą, tačiau sutartas renginys neįvyko dėl finansinių ginčų.

Tiesa, Dodą garbina ne vien vyrai. Antai varšuviečių elegancijos simboliu laikoma aktorė Beata Tyszkiewicz prisipažino labai mėgstanti Dodą. Dainininkės originalumą bei artistiškumą giria ir legendinė Lenkijos estrados solistė Maryla Rodowicz, tiesa, nevengianti kritikuoti jos koncertinio repertuaro.

Užtat romų kilmės dainininkė Edyta Gorniak, iki tol laikyta seksualiausia scenos artiste, neslepia paniekos jaunesnei kolegei, tad abi žvaigždės niekada nekoncertuoja kartu.

Sudomino ir politikus

Dar neseniai Varšuvos inteligentų susibūrimuose pašnekesiai apie Dodą buvo laikomi prasto tono požymiu. Motyvuojant tuo, kad atlikėja yra vulgari, primityvi, populiarumo siekia erotiniu įvaizdžiu ir skandalais, o ne dainų prasmingumu, apie Dodą būdavo geriau nekalbėti.

Situacija pasikeitė prieš du mėnesius, kai teismas galutinai patvirtino Dodai skirtą 5 tūkstančių zlotų nuobaudą už katalikų religinių jausmų įžeidimą tvirtinant, kad Bibliją parašė nuo alkoholio ir žolių apsvaigę asmenys.

Dainininkė gynėsi, kad pačioje Biblijoje minima vyno gėrimas ir žolių smilkymas, o ši tradicija ir dabar bažnyčioje egzistuoja. Tačiau teisėjas buvo negailestingas.

Vis dėlto tokį sprendimą absurdišku pavadino ir dainininkę ginti ėmėsi net tie apžvalgininkai, politikai ir menininkai, kurie iki tol apie Dodą kalbėti vengė. Atlikėja pateko į pirmuosius laikraščių puslapius, ir ją ėmė vilioti liberalių pažiūrų politikai.

Į Seimą dar nesiveržia

Doda pareiškė kol kas į Seimą neketinanti veržtis, tačiau pripažino, kad jai patinka Palikoto rėmimo sąjunga (PRS), propaguojanti narkotikų ir abortų legalizaciją bei tikybos pamokų mokykloje uždraudimą.

Dainininkė pripažino vaikystėje buvusi pamaldi ir dainavusi bažnyčios chore, vėliau aukojusi dideles pinigų sumas dviejų šventyklų remontui. Tačiau vėliau esą nusivylė kunigų dviveidiškumu ir viduramžišku požiūriu į meną bei seksą.

Doda pareiškė, kad į PRS gretas įsitrauks tada, kai ši partija pažadės Seime inicijuoti jos sugalvotą įstatymą dėl daugpatystės įteisinimo. Dainininkė tvirtina, kad toks įstatymas šalies ekonomikai būtų labai naudingas, nes priviliotų daug turistų, norinčių įregistruoti tokią santuoką.

Doda nori leisti moterims turėti iki šešių vyrų, o tai esą atkurtų pusiausvyrą visame pasaulyje, nes dabar tik vyrai musulmoniškose šalyse gali turėti kelias žmonas.

Dainininkė tvirtina, kad pirmoji pasinaudotų tokia teise, nes yra karšto, nevaldomo būdo, turi ekshibicionistinių bei sadistinių polinkių ir lovoje reikalauja daug sekso bei fantazijos.

D.Rabczewska tikina, kad iki šiol neturėjo daug lytinių partnerių ir toli gražu neprilygsta savo draugei, permiegojusiai su mažiausiai trisdešimčia vaikinų.

Vis dėlto miegamajame Doda sako kelianti partneriams didelius reikalavimus, nes mėgsta sportišką, intensyvią ir ilgą sueitį, po kurios tolesnes glamones atstumia.

Meilėje žvaigždei nesiseka

Daugpatystės įstatymas greičiausiai yra vien reklaminis pokštas, o ne atsakas į nenusisekusias meilės paieškas. Doda neseniai prisipažino, kad negalėjimas sutikti mylimo žmogaus ją gyvenime nuvylė labiausiai.

Didžiausia aistra Dodą lydėjo susipažinus su pirmuoju ir kol kas vieninteliu jos sutuoktiniu R.Maidanu. Ši partnerystė buvo labai audringa ir davė daug peno bulvarinei žiniasklaidai.

Žinomas futbolininkas mažai žinomą dainininkę įsimylėjo pamatęs ją televizijos ekrane, kai ji dalyvavo programoje „Baras”. Vaikinas paprašė pažįstamo koncertų organizatoriaus surengti jos pasirodymą ir ten susipažino su dainininke.

23 metų dainininkė neliko abejinga dešimčia metų vyresnio ilgaplaukio ekstravagantiško futbolininko meilinimuisi ir netrukus abu išsitatuiravo vienas kito vardus ant rankų ir prisiekė amžinąją meilę. Abu jau anksčiau buvo pasižymėję tuo, kad buvo įsivėlę į muštynes, tad kartu gyvendami neretai šiurpino rietenomis ir indų daužymu viešbučių gyventojus.

Doda nepasitikėjo sutuoktiniu ir nusamdė net tris seklius, kurie tariamai jį nufotografavo mašinoje santykiaujantį su kita mergina. Po skyrybų R.Maidanas dainininkę irgi kaltino neištikimybe ir tvirtino, kad išaugęs merginos populiarumas ją padarė egoiste ir savimyla, lipančia į viršūnę kitiems per galvas.

Doda buvusiam sutuoktiniui kritikos negailėjo dar labiau, o po pusmečio pradėjo draugauti su garsiausiu Lenkijos sunkiojo roko dainininku Adamu Darskiu, koncertuojančiu Nergalo slapyvardžiu.

Šios asmenybės atrodė visiška priešingybė viena kitai, tad žiniasklaida ir gerbėjai ėmė spėlioti, jog porelė draugystę vien imituoja savireklamos tikslais. Tokie gandai nenutilo net ir po to, kai Nergalas susirgo vėžiu, o Doda visus metus jį slaugė ir rengė organų dovanojimo populiarinimo akcijas.

Vėžį esą įveikęs vaikinas paliko Dodą, pareiškęs, kad ji slegia ir riboja jo individualumą. Nusivylusi meilės paieškomis Doda neseniai pareiškė, kad galbūt dėl šių kančių ateityje bus paskelbta šventąja ir žmonės melsis prie jos paminklo.

Kalbos apie paminklą nėra perdėtos, mat Cechanuve jau buvo pasiūlyta jį statyti – jei ne Bažnyčios prieštaravimas, paminklas jau būtų iškilęs.

Doda dėl to neišgyvena, nes yra įsitikinusi, kad jei ne paminklas, tai bent gatvė ar aikštė, pavadinta jos vardu, tėvynėje kada nors atsiras. Mat ji yra kovotoja, nugalėtoja, o žmonės esą tokius mėgsta aukštinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.