Porelė sučiupta, bet jų meilė nesibaigs?

Į Prancūziją pasprukę 15-metė Megan Stammers ir jos 30 metų mokytojas Jeremy Forrestas, bandydami išsisukti nuo pareigūnų, visaip mėtė pėdas. Sėkmė juos aplenkė. Nepaisant to, pora prisiekinėja amžiną meilę, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Daily Mail“.

J.Forrestas tvirtina norintis būti kuo arčiau savaitgalį namo parskraidintos 15-metės M.Stammers (nuotr. kairėje).<br>AP
J.Forrestas tvirtina norintis būti kuo arčiau savaitgalį namo parskraidintos 15-metės M.Stammers (nuotr. kairėje).<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2012, 9:39 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:39 AM

Penktadienį Prancūzijos Bordo mieste sulaikyti britai aiškina esantys sugniuždyti brutalaus įsikišimo į jų meilės istoriją.

Nors 15-metė moksleivė ir dvigubai vyresnis matematikos mokytojas iš Jungtinės Karalystės rugsėjo 20 dieną spruko paskubomis, jie spėjo apgalvoti kai kurias detales.

Naudojosi žmonos pasu

Britai ketino Bordo pagyventi pusmetį, per kurį M. Stammers būtų sulaukusi 16-ojo gimtadienio. Mat tuomet J. Forrestas, palaikydamas su Megan santykius, nebūtų pažeidęs įstatymo, ir pora esą būtų grįžusi namo.

Norėdama sėkmingai įgyvendinti šį planą 15-metė į Prancūziją plaukė naudodamasi J. Forresto žmonos Emily pasu. Viešbučiuose pora nakvojo prisiregistravusios netikrais vardais.

Pirmąją naktį M. Stammers ir J. Forrestas apsistojo Bordo centre esančiame dviejų žvaigždučių viešbutyje „Choiseul”. Jo savininkas Ericas Augier pasakojo, jog matematikos mokytojas kambarį užsisakė Jacko Granto vardu.

„Man pasirodė keista, kad prašyti kambario jis atėjo vienas, o ji pasiliko lauke, prie įėjimo”, – prisiminė E. Augier.

Kitą rytą pora išvyko paskubomis, nes Jungtinėje Karalystėje paskelbta, kad pora yra Prancūzijoje.

Ieškojo darbo bare

Mokytojas, regis, buvo pasiryžęs Bordo susirasti darbą. Potencialiems darbdaviams jis dalijo CV su išgalvotomis gyvenimo detalėmis.

J. Forrestas savo gyvenimo aprašyme prisistatė kaip 28 metų roko muzikos žurnalistas Jackas Francis Deanas.

Matematikos mokytojo darbo patirties 30-metis apdairiai neminėjo. Vyras melavo dirbęs dviejuose žinomuose roko muzikos žurnaluose, o anksčiau baigęs žurnalistikos bakalauro studijas.

Vienas Bordo aludės „Houses of Parliament” vadovų Mattas Mannas teigia, jog J. Forrestas jam buvo atnešęs savo CV. Kartu su vyru buvo ir M. Stammers.

„Jie elgėsi kiek keistai, nervingai”, – sakė M. Mannas.

Ekstradicijai nesipriešins

Pora buvo sučiupta, kai juos atpažino kitame Bordo bare dirbantis britų barmenas. Jis kreipėsi į pareigūnus.

M. Stammers savaitgalį buvo parskraidinta į Jungtinę Karalystę, o J. Forrestas – sulaikytas.

Trečiadienį britas jau stos prieš Bordo teismą, kuriame bus pradėta jo ekstradicijos į Jungtinę Karalystę procedūra. Anot J. Forresto advokato Prancūzijoje Danielio Lalanne’o, vyras nesipriešins grąžinamas į tėvynę.

„Grįžęs namo jis bus arčiau mylimosios. J. Forrestas jokiu būdu nėra iškrypėlis. Tai meilės ir aistros istorija. Tikiu, kad ji niekada nesibaigs”, – kalbėjo D. Lalanne’as.

Sėkmingai slapstėsi aštuonias dienas

M. Stammers ir J. Forrestas Jungtinėje Karalystėje paskutinį kartą pastebėti rugsėjo 20 dieną.

Policija paviešino stebėjimo įrašus, kuriuose matyti, kaip M. Stammers ir J. Forrestas pastarojo mašina važiavo į Doverio uostą. Vėliau bėgliai užfiksuoti susikibę už rankų ir lipantys į keltą.

Rugsėjo 21 d. Megan nepasirodė mokykloje. Paskelbta poros paieška.

Rugsėjo 24 d. atskleista, kad mokyklos personalas dar prieš 7 mėnesius buvo įspėtas apie moksleivės ir matematikos mokytojo santykius.

Rugsėjo 26 d. prancūzų pareigūnai patvirtino neieškantys dingusios britės, nes matematikos mokytojas nėra laikomas įtariamu nusikaltėliu. Prancūzai taip pat teigė nebandysiantys J. Forresto areštuoti, nes jis nepažeidė šalies įstatymų.

Rugsėjo 27 d. J. Forrestui suimti išduotas Europos arešto orderis, o kitą dieną pora rasta Bordo mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.