Rygos centre šokiruoja kovotojai prieš abortus

Latvijos sostinės Rygos gyventojus ir miesto svečius stebina kovotojų prieš abortus surengta šokiruojanti akcija „Už gyvybę“.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 2, 2012, 2:26 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:22 AM

Vienoje centrinių Senosios Rygos Kalku gatvėje tiesiai ant grindinio pristatomos 27 menininkės Evos Riekstine sukurtos negimusius kūdikius vaizduojančios skulptūros. Būtent tiek kasdien Latvijoje atliekama abortų.

Prie kiekvienos skulptūros padėta gėlių ir latvių, anglų bei rusų kalbomis pateikiama jaudinanti negimusio mažylio mamos istorija. Taip pat nurodytos priežastys, dėl kurių nėščioji buvo priversta pasidaryti abortą.

Visos istorijos tikros. Jos buvo surinktos krizių centruose iš kūdikių besilaukusių ir abortui dėl sutuoktinio, draugo, tėvų ar aplinkinių spaudimo pasiryžusių moterų.

Idėjos autorius ir vienas akcijos organizatorių Janis Plevinšas tvirtino, jog tokiu būdu nori atkreipti Latvijos žmonių dėmesį į tai, ar jie turi teisę atimti užsimezgusią gyvybę.

Akcijos rengėjai siekia, kad šeimos, o ypač būsimos motinos gautų kuo daugiau informacijos apie abortus. Jie tvirtino, jog neturi tikslo visiškai uždrausti abortų. Tačiau džiaugtųsi, jeigu pavyktų išgelbėti nors vieną gyvybę.

J. Plevinšas įsitikinęs, kad prieš priimdamos sprendimą atsisakyti kūdikio, ar jį gimdyti, moterys privalo žinoti, kas yra abortas, kaip jis atliekamas ir kokios pasekmės laukia po to.

Akcija „Už gyvybę“ Rygoje tęsis iki spalio 14 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.