Televizijos eteryje - emocijų protrūkiai (video)

LRT laidoje „Seimo rinkimai 2012“ emocijų nesuvaldęs ir stiklinę sviedęs partijos „Drąsos kelias“ narys Algirdas Patackas yra ne vienintelis asmuo, tiesioginiame eteryje pasielgęs nederamai. Panašių atvejų nutiko ir kitose šalyse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2012, 11:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:44 AM

Rugsėjo pabaigoje Rusijoje chuliganizmu buvo apkaltintas žiniasklaidos magnatas Aleksandras Lebedevas, kuriam priklauso britų laikraščiai „The Independent“ ir „Evening Standard“.

2011 metų rugsėjo 16 dieną A. Lebedevas televizijos laidos metu smogė bendrovės „Mirax Group“ vadovui, verslininkui Sergejui Polonskiui.

NTV televizijos naujienų laidoje parodytame incidento įraše matyti, kaip A.Lebedevas pašoka iš savo vietos ir kelis kartus smogia greta sėdėjusiam S.Polonskiui, kuris tiesė į jo pusę ranką.

S. Polonskis nuvirto nuo kėdės, o laidos vedėjai iškvietė apsaugą.

A. Lebedvas vėliau teisinosi, kad S. Polonskis per debatus elgėsi agresyviai ir grasinamai.

Už chuliganizmą A. Lebedevui gresia kalėjimas iki penkerių metų, o už sumušimą – kalėjimas iki dvejų metų.

Užpuolė dvi moteris

Praėjusį birželį Graikijos neonacių partijos „Auksinė aušra“ narys Ilias Kasidiaris tiesioginiuose televizijos debatuose apipylė vandeniu kairiosios partijos „Syriza“ narę Reną Dourou, o vėliau triskart smogė komunistų partijos KKE deputatei Lianai Kanelli.

I. Kasidiaris aplaistė R. Dourou, kai ši pradėjo kalbėti apie jo įtariamą dalyvavimą viename 2007 metais įvykdytame ginkluotame apiplėšime.

Vėliau jis užpuolė L. Kanelli, kai ši atsistojo protestuodama prieš smurtą.

Televizijos debatai vyko artėjant birželio 17 dieną vyksiantiems visuotiniams rinkimams. Po skandalingo incidento prokurorai nurodė suimti I. Kasidiarį.

Užpuolė vedėją

Praėjusį balandį tiesioginiame eteryje išpuolis buvo surengtas prieš Graikos televizijos Epiros TV1 žinių vedėją Panagiotį Vourhą. Vyras apipiltas jogurtu ir apmėtytas kiaušiniais.

P. Vourho laidoje dalyvavęs svečias tik prasidėjus atakai, skubiai pakilo nuo kėdės, tačiau vedėjas išlaikė šaltus nervus ir ėmė valyti savo drabužius bei kompiuterį.

Išpuolį surengė 17 įpykusių aktyvistų, kurie užsidengę veidus įsiveržė į Epiros TV1 naujienų tarnybą.

Savo veiksmais jie norėjo įspėti P. Vourhą nekviesti ir nerodyti laidoje neonacių. Ataka surengta kaip atsakas į interviu iš „Auksinės aušros“ atstovo.

Eteryje – nepadorus gestas

2010-aisiais BBC televizijos orų pranešėjas Tomaszas Schafernakeris prisivirė košės, kai juokaudamas kolegoms parodė didįjį rankos pirštą - šis vulgarus gestas pateko į tiesioginį eterį ir papiktino dalį žiūrovų.  

Jie suprato, kad orų pranešėjas didįjį pirštą rodė BBC žinių vedėjui Simonui McCoy, kuris pranešė, kad netrukus jo kolega rengiasi pristatyti orų prognozę ir žmonės galės sužinoti, ar jų gyvenamajai vietovei negresia stichija.

Ne vieną apdovanojimą už darbą pelnęs T. Schafernakeris parodęs didįjį pirštą staigiai suprato, kad jį filmuoja ir bandė suvaidinti, kad įžeidžiančio gesto nerodė, o tiesiog bandė pasikasyti veidą.

Po incidento televizijos apžvalgininkai skelbė, kad iš Gdansko kilęs T. Schafernakeris sutriko tarsi mokinukas, kuris už mokytojo nugaros rodo nešvankius gestus, o mokytojas staiga atsisuka. BBC išreiškė apgailestavimą dėl nepadoraus T.Schafernakerio elgesio.

Neįtiko sporto aistruoliams?

2007 metais Melburne prieš kameras buvo užpultas ir primuštas televizijos kanalo „Channel 7“ sporto žurnalistas Benas Davisas. Vyrą po vienų varžybų užpuolė regbio fanai.

Artėjančią bėdą B. Davisas galėjo nujausti dar per reklaminę pertrauką, kai jam ėmė trukdyti keturi asmenys. „Aš jiems pasakiau: „Jeigu norite tą patį daryti nacionalinės televizijos eteryje, puiku, tik nelieskite manęs“, - pasakojo žurnalistas.

B. Davisas taip pat bandė atsikratyti vyrų aiškindamas, kad jis neateina į jų darbovietes trukdyti dirbti.

Matydami, kad prie kolegos kimba regbio fanai, televizijos studijoje dirbę kolegos, nutarė B. Daviso nerodyti. Todėl žurnalisto užpuolimo televizijos žiūrovai tuo metu nepamatė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.