Su paaugle pabėgęs mokytojas parskraidintas į Londoną

Su nepilnamete mokine

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2012, 10:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:01 AM

Pasak naujienų agentūros AFP korespondento, J. Forrestas buvo įsodintas į „EasyJet“ lėktuvą, kuris pakilo maždaug 15 val. vietos (16 val. Lietuvos) laiku ir turėjo skirsti į Londono Gatviko oro uostą.

Į Bordo oro uostą jis atvyko iki skrydžio likus 30 minučių, jį lydėjo civilių drabužiais apsirengę policininkai.

Prancūzijos teismas praėjusią savaitę nurodė išduoti Didžiosios Britanijos teisėsaugai 30-metį britą, kuris buvo pabėgęs su savo mokine Megan Stammers ir kuriam gresia kaltinimai dėl nepilnametės pagrobimo.

Mokytojas ir mokinė rugsėjo 20 dieną išplaukė į Prancūziją keltu per Lamanšo sąsiaurį. Paskelbus tarptautinę paiešką, pora buvo sulaikyta rugsėjo 28 dieną Prancūzijos pietiniame Bordo mieste. Kitą dieną po sulaikymo M. Stammers buvo parskraidinta į Britaniją.

J. Forrestas neapskundė Prancūzijos teismo praėjusios savaitės sprendimo, nors jo advokatas sakė, kad ginamasis norėtų, jog būtų papasakota „visa istorija“ apie jų pabėgimą.

Nors J. Forrestas buvo suimtas dėl kaltinimų pagrobimu, kol kas nežinoma, ar pareigūnai neatsisakys šių sunkių kaltinimų vedusiam matematikos mokytojui.

Taip pat nėra jokių įrodymų, kad paauglė į Prancūziją būtų išvežta prieš jos valią, o jos tėvai taip pat ne kartą mėgino išsklaidyti nuogąstavimus, kad matematikos mokytojas gali kelti merginai kokį nors pavojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.