Kur dingo pirmoji Šiaurės Korėjos dama?

Nors patikimos informacijos iš uždarosios Šiaurės Korėjos gauti beveik neįmanoma, visi ženklai byloja, kad dingo naujoji jaunojo šalies lyderio Kim Jong-uno nuotaka – pirmoji Šiaurės Korėjos dama Ri Sol-ju. Manoma, kad ji supykdė režimo veteranus nesegėdama visiems šalies gyventojams privalomo patriotinio ženklelio.

Ri Sol-ju greta Kim Jong-uno ir apskritai viešumoje nematoma jau 40 dienų.<br>AP
Ri Sol-ju greta Kim Jong-uno ir apskritai viešumoje nematoma jau 40 dienų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 17, 2012, 5:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:14 AM

Ženklelį su valstybės įkūrėjo Kim Il-sungo atvaizdu kaip ištikimybės jam simbolį privalo segėti visi Šiaurės Korėjos gyventojai.

Ri Sol-ju, kuri anksčiau dainavo valstybiniame ansamblyje „Ponchonbo“, kaip Kim Jong-uno žmona buvo pristatyta tik liepą. Tačiau moteris jau anksčiau lydėdavo jaunąjį generolą per vizitus į kolūkius, karinius dalinius ir oficialiose ceremonijose.

Valstybinė Šiaurės Korėjos žiniasklaida tuomet nuolat rodė dėmesį pirmajai damai. Pavyzdžiui, vieną liepos vakarą ji buvo nufotografuota vilkinti klasikinį juodą kostiumėlį su kelnėmis, prie kurio derėjo, bent jau iš pirmo žvilgsnio, „Chanel“ rankinė.

Ri Sol-ju įvaizdis visiškai neatitiko tradicinio Šiaurės Korėjos moterų įvaizdžio – jos paprastai nešioja arba sijonus, arba pilkšvus ir rudus darbinius drabužius.

Tačiau naujoji Kim Jong-uno nuotaka, regis, persistengė privalomą patriotinį ženklelį iškeisdama į gėlių formos seges.

Kaip skelbia kaimyninės Pietų Korėjos žiniasklaida, Ri Sol-ju viešai nepasirodė jau 40 dienų. Nenuostabu, kad jau kilo gandų apie moters likimą.

„Nors be ženklelio ji spindėjo pasitikėjimu savimi, Ri Sol-ju drabužių pasirinkimas galėjo supykdyti vyresnius, konservatyvesnius režimo lyderius“, - svarstoma tinklalapyje „NK News“.

Kitoje naujienų svetainėje tvirtinama, kad valdančiosios Darbininkų partijos nariai nustatė, jog pirmoji dama „neparodė pasišventimo Kimų dinastijai“. O toks elgesys esą visiškai nepriimtinas, sulauksiantis pasekmių.

Tiesa, pagal dar vieną teoriją Ri Sol-ju galbūt tiesiog laukiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.