Dėl kyšių įklimpęs Ventspilio meras netenka posto

Latvijos aplinkos apsaugos ir

Ventspilis.<br>G. Šiuparys
Ventspilis.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-10-22 16:59, atnaujinta 2018-03-15 22:49

Aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministerijos viešųjų ryšių skyrius sakė naujienų agentūrai BNS, kad šis dekretas buvo išsiųstas A. Lembergui ir įsigalios nuo antradienio, kai bus paskelbtas oficialiajame leidinyje „Latvijas Vestnesis“.

Pagal šalies įstatymus A. Lembergas gali šį sprendimą apskųsti teismui.

A. Sprūdžas inicijavo mero atleidimo procedūrą, sakydamas, kad šį sprendimą priėmė, remdamasis informacija, gauta iš Generalinės prokuratūros, taip pat ministerijos juristų išvados.

Ši informacija rodo, kad per kelerius pastaruosius metus A. Lembergas mažiausiai 350 kartų supainiojo privačius ir viešus interesus, kai Ventspilio miesto taryba ir jo pirmininkaujama uosto valdyba priėmė sprendimus, susijusius su mažiausiai 25 bendrovėmis, kuri tikrieji savininkai ir naudos gavėjai, kaip manoma, buvo A. Lembergas bei jo vaikai - dukra Lyga ir sūnus Anrijas.

„Pirmąkart Latvijos istorijoje buvo surinkti visi būtini teisiniai argumentai ir buvo parodyta politinė valia priimti tokį svarbų sprendimą. Lembergo atleidimas yra ne vien praktinis veiksmas su praktinėmis pasekmėmis, bet ir simbolinis įvykis, įrodantis politinio verslo galą Latvijoje“, - anksčiau paskelbė valdančioji centristinė Reformų partija, kuriai priklauso E.Sprūdžas.

A. Lembergas tikina, kad jam iškelti kaltinimai yra neteisingi ir kad ministras neturi teisės jo atleisti.

„Mane gali atleisti tik mano darbdavys - Ventspilio miesto taryba. Jis (E. Sprūdžas) gali tik pasiūlyti surengti nepaprastąjį miesto tarybos posėdį ir balsuoti dėl mano pašalinimo. Jeigu miesto taryba balsuotų prieš šį pasiūlymą, Lembergas liktų Ventspilio meru“, - pažymėjo jis.

Jau kelerius metus Latvijos teismai nagrinėja bylas, kuriose A. Lembergas kaltinamas kyšininkavimu ir pinigų plovimu. Kadangi jam pateikti baudžiamieji kaltinimai, A. Lembergas buvo nušalintas nuo mero ir uosto valdybos pirmininko pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.