Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pavogtas žiauriojo meksikiečio lavonas iš kapų prikėlė ir jo tėvus (fotoreportažas)

Spalio pradžioje Meksikos valdžia triumfuodama pranešė, jog nukovė vieną pavojingiausių ir ieškomiausių šalies nusikaltėlių – Heriberto Lazcano. Tačiau šis pasididžiavimas jau kitą dieną virto apmaudu, kai ankstų rytą ginkluoti vyrai įsibrovė į laidojimo namus ir pavogė narkotikų barono lavoną.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2012, 7:11 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:10 PM

Norėdami įtikinti pasaulį, kad kūnas buvo tikrai H. Lazcano, pirmadienį meksikiečiai iškasė jo tėvų palaikus, kad palygintų numirėlių DNR.

Jeigu bus įrodyta, kad kariškiai nušovė narkotikų prekybos kartelio „Zetas” lyderį H. Lazcano, tai bus laikoma bene didžiausiu Meksikos prezidento Felipe Calderono laimėjimu kare, kurį jis paskelbė narkotikų prekeiviams 2006-aisiais.

„Zetas” įkūrėjas buvo nukautas spalio 7 d. apie 13 val. vietos laiku. Progreso mieste netoli beisbolo stadiono kariškiai pamatė įtartiną automobilį, kuriame anksčiau buvo pastebėti ginkluoti vyrai.

Kariškiai vairuotojui nurodė sustoti. Tuomet viduje esantys du vyrai ėmė šaudyti. Pasprukti nepavyko nė vienam – abu žuvo. Jų lavonai buvo nuvežti į laidojimo namus Sabinase, iš kur vėliau ir buvo pagrobti.

Ginkluoti grobikai savo žuvusių bendrų kūnus išsivežė katafalku, kurį vairuoti privertė patį laidojimo namų direktorių.

Vadeivos lavoną spėję apžiūrėti pareigūnai teigė, jog nėra abejonių, kad kūnas – 1974 ar 1975 m. gimusio H. Lazcano.

Jie paėmė lavono pirštų atspaudus, taip pat paviešino jo nuotraukas. Charakteringi vyro veido bruožai, jo plačios nosies šnervės sutampa su H. Lazcano. Tačiau šių įrodymų nepakanka užtikrintai pareikšti, kad nužudytasis išties yra F. Lazcano.

Tik nedaugelis meksikiečių žinojo ką nors daugiau apie H. Lazcano asmeninį gyvenimą, išskyrus tai, kad mėgo žirgų lenktynes ir dievino blondines. 

Knygos apie „Zetas” autorius rašytojas Ricardo Ravelo pasakojo, kad buvęs specialiųjų pajėgų karys H. Lazcano buvo itin žiaurus. Savo sučiuptus priešininkus marindavo badu. Esą jis buvo pirmasis nusikaltėlių vadeiva, įbauginimo tikslais pradėjęs kapoti nužudytiems priešininkams galvas. Dėl to jis vadintas egzekucininku.

H. Lazcano gimtajame Pačukos mieste kalbama, kad jis anksti tapo našlaitis, ir jį įsivaikino neturtinga šeima.

Pačukos gyventojai taip pat sako, kad šiame mieste „Zetas” vadeivai yra pastatytas mauzoliejus. Žmonės pasakoja, jog kapavietę puošia 5 metrų aukščio chromuotas kryžius. Joje įtaisyti vitražiniai langai, ant kurių vaizduojamos raudonos rožės, Gvadalupės mergelė, saulės spinduliai ir debesys.

Prie lango po Nukryžiuotuoju yra kvadratinė anga, veikiausiai skirta karstui. Manoma, kad „Zetas” nariai būtent čia gali atgabenti žuvusį vadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.