Izraelio gynybos ministras traukiasi iš posto (papildyta)

Izraelio gynybos ministras Ehudas Barakas pirmadienį netikėtai paskelbė atsistatydinantis iš pareigų. Jis teigia apskritai paliekantis politiką.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

2012-11-26 11:34, atnaujinta 2018-03-15 03:14

70 -metis E. Barakas nedalyvaus sausio 22 dieną vyksiančiuose Izraelio visuotiniuose rinkimuose, tačiau žada šalies gynybos ministerijai vadovauti iki pat naujos vyriausybės suformavimo. Tai turėtų įvykti maždaug po trijų mėnesių.

 „Nutariau pasitraukti iš politinio gyvenimo ir nedalyvauti rinkimuose į kitą Knesetą. Noriu skirti daugiau laiko savo šeimai. Jaučiu, kad pavargau nuo politinio gyvenimo, kuris niekada nebuvo mano aistra. Ir jaučiu, kad yra galimybė leisti kitiems žmonėms Izraelyje eiti aukštesnes pareigas“, - pirmadienį paskelbė E. Barakas.

Gynybos ministro pareigas jis ėjo nuo 2007-ųjų.

Nuomonių apklausos visą laiką rodė, kad E. Barako vadovaujama nedidelė partija „Atzmaut“ kitų metų sausio rinkimuose negali tikėtis gerų rezultatų. Tačiau po intensyvesnių Izraelio antskrydžių Gazos Ruože, kurie praėjusio trečiadienio vakarą baigėsi paliaubomis, parama E. Barako partijai šiek tiek padidėjo.

Šalies gynybos pajėgose E. Barakas tarnavo ir sėkmingai karjeros laiptais kilo 39 metus. Vėliau jam teko eiti šalies vidaus reikalų ministro, diplomatijos vadovo, premjero ir gynybos ministro pareigas.

Izraelio premjeru E. Barakas buvo 1999 – 2001 metais.

E. Barakas stovėjo už griežtos Izraelio politikos įtariamų Irano banduolinių ambicijų atžvilgiu. Jis taip pat atliko svarbų vaidmenį žydų valstybei palaikant strateginius santykius su JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.